Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Από την ημέρα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει η σημαντικότερη ομάδα της Σύρου και γι΄αυτό σε μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση μερικοί παίκτες του, επισκέφτηκαν το Ησυχαστήριο των Καλογριών του Ελέους στην Ερμούπολη.

Οι παίκτες του Φοίνικα μίλησαν, φωτογραφήθηκαν, έδωσαν κουράγιο και αγάπη και κέρασαν γευστικά γλυκουδάκια τους ηλικιωμένους που θα μπορούσαν να είναι παππούδες και γιαγιάδες τους και εκείνοι με την σειρά τους χάρηκαν, συγκινήθηκαν και ευχήθηκαν στα «ψηλά παιδιά» να είναι καλά και να έχουν επιτυχίες και διακρίσεις στην ζωή και στην ομάδα. Με την παρουσία στο ΤΑΑ της Αγγελικής Πρίντεζη που είναι γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά ο Φοίνικας της Σύρου δεν θα διακρίνεται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά θα έχει έντονη παρουσία και προσφορά στην κοινωνία του νησιού όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα.