Στη Σύρο βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX, έχοντας στις αποσκευές της έναν ακόμα τίτλο. Η σπουδαία εμφάνιση στη Ρόδο κόντρα στον Ολυμπιακό, που οδήγησε στην κατάκτηση του Super Cup (το 9ο που έχει διεξαχθεί) έφερε χαμόγελα σε παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέας Φράγκος, “το παιχνίδι αυτό ήταν ζωής ή θανάτου και για τις δύο ομάδες”.

Η δύσκολη περίοδος που έχει προηγηθεί για τον Φοίνικα, με αγωνιστικά αποτελέσματα που δεν ήταν τα επιθυμητά, λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε οι παίκτες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού της Καλλιθέας Ρόδου και να καταθέσουν την ψυχή τους, όπως επεσήμανε και ο προπονητής της ομάδας, Γιόσκο Μιλενκόσκι. 

Τζούριτς: Αφιερωμένο σε αυτούς που με στήριξαν και σε αυτούς που μου άσκησαν κριτική

Για έναν παίκτη που ήταν ακόμα πιο δύσκολο, λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, που τον έβγαλε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετά παιχνίδια, ήταν για τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ONEX επέστρεψε στα τάραφλεξ και απάντησε σε όσους αμφισβητούσαν την ικανότητά του να επιστρέψει ακμαίος στην ενεργό δράση, κερδίζοντας με το σπαθί του (ή καλύτερα με τα μπλοκ του) τον τίτλο του MVP.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ο ίδιος παίκτης, δέκα χρόνια νεότερος, που είχε αναδειχθεί σε MVP της διοργάνωσης στο τελευταίο Super Cup, που διεξήχθη το 2010 στη Σαντορίνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τότε ο τίτλος αυτός αποκτά περισσότερη σημασία και αξία.

“Είναι σημαντικό για μένα γιατί πέρασα δύσκολη περίοδο. Έχω πάρει τίτλους και στο εξωτερικό, παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρωτάθλημα, κύπελλο και έτσι πρόσθεσα και έναν ακόμα τίτλο που για μένα είναι πολύ σημαντικός” είπε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Ο 32χρονος κεντρικός της ομάδας μας στην αφιέρωσή του δεν ξέχασε όσους τον υποστήριξαν και όσους του έκαναν κριτική: Θέλω να αφιερώσω αυτόν τίτλο σε όσους ήταν δίπλα μου τα τελευταία 2,5 χρόνια που πέρασα πολύ δύσκολα. Αναφέρομαι κυρίως στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που δε σταμάτησαν να με πιστεύουν. Το αφιερώνω επίσης και σε όσους μου άσκησαν κριτική διότι μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω και να πάρω έναν ακόμα τίτλο.

Κόστα: Περήφανος για τον Τζούριτς

Κι αν θα