Με φόντο το Κύπελλο του Super Cup οι προπονητές και οι αρχηγοί του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του κατόχου του League Cup Νίκος Σαμαράς Φοίνικα ΟΝΕΧ παρουσιάστηκαν από τον οικοδεπότη της διοργάνωσης Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής, ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης, ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Ανδρέας Φράγκος και ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιόσκο Μιλενκόνσκι μίλησαν για τη διοργάνωση που αναβιώνει και πάλι μετά από 11 χρόνια.

Η τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί ήταν στη Σαντορίνη το 2010 μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Έφέτος η ΕΣΑΠ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Δημόσιας Τηλεόρασης θα διοργανώσει το Super Cup στο γυμναστήριο της Καλλιθέας στη Ρόδο (22/12/21, 19:00) σε μετάδοση από την ΕΡΤ-3.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι: Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας, Παρατηρητής: Ράπτης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Γιώργος Χατζημάρκος: Στηρίζουμε και επαναφέρουμε το Super Cup

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: Από το 2015 σταθερά και ανελλιπώς στην Περιφέρειά μας γίνεται πάντα μία μεγάλη διοργάνωση στο ελληνικό βόλεϊ. Κυρίως στη Σύρο χτυπάει η καρδιά του ανδρικού βόλεϊ με τη λαμπρή πορεία του Φοίνικα ΟΝΕΧ και βέβαια θέλω να αναφερθώ στην πολύ καλή παρουσία της Νάξου και της Σαντορίνης στο γυναικείο βόλεϊ. Μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου θα διοργανώσουμε στο όμορφο γήπεδο της Καλλιθέας αυτή τη μεγάλη γιορτή. Σας προσκαλώ να βρεθείτε στο γήπεδο για να δούμε ωραίο βόλεϊ και να απολαύσουμε τους κορυφαίους αθλητές των δύο ομάδων. Το 2010 ήταν η τελευταία φορά που έγινε το Super Cup και αυτό ήταν στην περιφέρειά μας, στη Σαντορίνη. Μετά από έντεκα “πέτρινα” χρόνια επαναφέρουμε τη διοργάνωση. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και να στρέψουμε προς τα εκεί τους νέους μας. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έφτιαξε πρόγραμμα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και μάλιστα σε μια δύσκολη νησιωτική περιφέρεια. Εχουμε φιλοξενήσει 14 παγκόσμια πρωταθλήματα και 27 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ και είμαστε ανοικτοί να κάνουμε και διεθνή διοργάνωση.

Αντώνης Καμπουράκης: Θέλουμε να σας μοιάσουμε

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης είπε: Η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο είναι μία ειδική Περιφέρεια της Ελλάδας. Οι τοπικές μας ομάδες εμπνέονται από τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα. Ο αθλητισμός δίνει χαρά, υγεία και προκοπή. Αφήνουμε πίσω μας τις δυσκολίες που περάσαμε με την πανδημία και τα επεισόδια που είχαμε στο παρελθόν σε αυτούς τους αγώνες. Προσπαθούμε να πείσουμε τα νέα παιδιά να σας μοιάσουν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Ρόδο. Καλή δύναμη και καλή προσπάθε