Σε μια άκρως επαγγελματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες  η παρουσίαση της φετινής ομάδας και έγινε η αναγγελία της συνεργασίας με την ONEX NEORION SHIPYARDS και η επίσημη μετονομασία της ομάδας σε Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ…

Διαβάστε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Ρούσσος στο καλωσόρισμα του σε όσους βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κυκλάδων που ήταν κατάμεστο. 

«Σας ευχαριστούμε που βρίσκεται εδώ σήμερα για την παρουσίαση της ομάδας μας. Ο Φοίνικας Σύρου μετράει πλέον 35 χρόνια από την ίδρυση του, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα των ανδρών αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, σημειώνοντας αξιόλογη πορεία και πολύ σημαντικές διακρίσεις. Βρίσκεται στις 3 κορυφαίες ομάδες της χώρας μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην σημαντική προβολή του αθλητισμού και των αξιών που πρεσβεύει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Οι επιτυχίες αυτές είναι ένας πραγματικός άθλος για την ομάδα μας, η οποία αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως είναι τα προβλήματα της νησιωτικότητας και παρόλα αυτά όχι μόνο καταφέρνει να συναγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας, αλλά και να είναι η τρίτη εμπορικότερη ομάδα της κατηγορίας μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς οι αγώνες της τραβούν πάντα τα βλέμματα των ΜΜΕ και πολλοί από αυτούς προβάλλονται συχνά από την τηλεόραση.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο πλευρό αυτής της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, νοιώθουμε υπερήφανοι και οφείλουμε να πούμε πως η ομάδα του μικρού νησιού μας, συμβάλει στην μεγαλύτερη προβολή και προώθηση του τόπου μας. Επίσης το νησί απολαμβάνει και κάποια οικονομικά οφέλη, αφού μέρος των εξόδων και των αθλητών μας επιστρέφει και στην τοπική αγορά. Σκεφτείτε επίσης, πως κάθε 15 ημέρες ένας μεγάλος αριθμός αθλητών και παραγόντων, με αφορμή τους αγώνες επισκέπτεται το νησί μας και έτσι και αυτοί συμβάλουν στην οικονομική ώθηση της Συριανής αγοράς.

Ο δρόμος για τις επιτυχίες της ομάδος όμως δεν είναι πάντα στρωμένος με «ροδοπέταλα». Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η ομάδα βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση. Τα οικονομικά προβλήματα, η αδυναμία συγκρότησης ΤΑΑ και οι συνεχιζόμενες αναβολές σε κάθε συνεδρίαση αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, την έφεραν πολύ κοντά στην Α2 κατηγορία, με κίνδυνο ακόμα και την οριστική διάλυση. Τότε ξεκίνησε μια σειρά διαβουλεύσεων στην οποία συμμετείχαν και  η Περιφέρεια, ο Δήμος και το επιμελητήριο για να βρεθούν οι τρόποι διάσωσης της ομάδας.

Δεν σας κρύβω πως στην αρχή ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί για να αναλάβουμε την διοίκηση του ΤΑΑ. Το κάναμε με την παρότρυνση και των 3 φορέων ότι θα σταθούν αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας μας αυτής, αφού είναι δεδομένη η αγάπη τους για την ομάδα του Φοίνικα και θέλουν τόσο πολύ να την δουν να προχωρά μπροστά και να εξελίσσεται. Καθοριστικός όμως παράγοντας ήταν η συνεργασία μας με την ONEX Νεώριον Σύρου.

Η ONEX από την πρώτη στιγμή συμμερίστηκε την αγωνία μας και δέχτηκε να βοηθήσει στην σωτηρία της ομάδας, με την προϋπόθεση ότι όλοι εμείς οι Συριανοί θα μείνουμε ενωμένοι για το καλό της. Γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, γιατί μέχρι σήμερα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις του και έχει συμβάλει στο να εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων των προηγούμενων ετών.

Η νέα