Ο Πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX κ. Χρήστος Καφτηράνης μίλησε στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα και στον Μάκη Πρίντεζη για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν που βρήκε την ομάδα Κυπελλούχο στον θεσμό του Λιγκ Καπ.

Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα από τα όσα τόνισε ο κ. Χρήστος Καφτηράνης, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε σε βίντεο όλη την συνέντευξη.

«Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το Κύπελλο του Λιγκ Καπ. Σε μια χρονιά δύσκολη, καταφέραμε να πάρουμε έναν τίτλο, ενώ και στο πρωτάθλημα πρωταγωνιστήσαμε, περάσαμε 2 μεγάλες ομάδες και τερματίσαμε στην 2η θέση»

Επηρέασε την ομάδα ο Κορονοϊός, ή ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος;

«Νομίζω πως μας επηρέασε πάρα πολύ. Αν είδατε, μετά την περιπέτεια που περάσαμε, η ομάδα για κάποια παιχνίδια εμφανίστηκε αγνώριστη. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, νομίζω πως θα μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε μέχρι και το τέλος»

Για το μεγάλο μπάτζετ που είχε φέτος η ομάδα είπε:

«Ο Φοίνικας να ξέρετε είχε μικρότερο μπάτζετ από τους 3 μεγάλους του Ελληνικού Βόλεϊ»

Η ομάδα θα παίξει Ευρώπη;

«Ναι, την φετινή χρονιά η ομάδα μας θα παίξει στην Ευρώπη. Θα είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα και το νησί»

Νιώθεις χαρούμενος και δικαιωμένος που μαζί με τον Παλιόπορτα μπήκες στην λίστα των προέδρων που κατέκτησε Κύπελλο με το Φοίνικα;

«Αυτό που κατάφερε ο Δημήτρης είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα. Ακόμη και τώρα είναι στο γήπεδο σε κάθε αγώνα. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτά που έχει προσφέρει στην ομάδα»

Η απόφαση Κυβέρνησης και Αυγενάκη με την χρηματοδότηση των ομάδων από το στοίχημα ανεβάζει το επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ;  

«Σαφέστατα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο για το άθλημα του βόλεϊ»

Η ONEX και οι μεγάλοι χορηγοί θα βρίσκονται στην «επόμενη ημέρα» του Φοίνικα;

«Ναι όλοι οι μεγάλοι χορηγοί θα βρίσκονται και τη νέα χρονιά στην ομάδα. Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Μεγάλοι και μικροί χορηγοί μας έχουν βοηθήσει πολύ»

Είναι οριστική η συμφωνία με τον προπονητή Φούλβιο Μπερτίνι και τον διαγώνιο Πέτερ Μιχάλοβιτς;

«Ναι είναι οριστικό….»