Στα αποκαλυπτήρια μπροστά στους φιλάθλους του, ο Φοίνικας έδωσε σήμερα τον πρώτο του φιλικό αγώνα ενόψει της προετοιμασίας του για την νέα αγωνιστική περίοδο. Οι παίκτες του Ράτκο Παβλίσεβιτς φανερά «μουδιασμένοι» από το σκληρό «20ημερο» της προετοιμασίας τους, ηττήθηκαν 3-0 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Οι Ρουμάνοι ήρθαν στην Σύρο  ποιο έτοιμοι, καθώς είχαν δώσει σερί φιλικά παιχνίδια σε Ρουμανία, αλλά και Ελλάδα (Κηφισιά, Μύλωνα, Ολυμπιακό), με την διαφορά ετοιμότητας των δυο ομάδων να φαίνεται στο γήπεδο.

Το «πειρατικό» φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά, δείχνοντας ωστόσο κάποια καλά στοιχεία, ενώ με την προσθήκη διαγώνιου και του κεντρικού Τσβετίτσιανιν (δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, καθώς βρίσκεται λίγες μέρες στην ομάδα) η ομάδα θα ανέβει επίπεδο.
Αύριο οι δυο ομάδες θα δώσουν τον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας (18.30).

Ικανοποιητική ήταν και η προσέλευση του κόσμου που για μια ακόμη φορά έδειξε στην πράξη πως στηρίζει το «καμαρι» του νησιού και την ομάδα που διαφημίζει το νησί της Σύρου σε όλη την Ελλάδα.

Α ΣΕΤ:

Με προβλήματα στην υποδοχή και άστοχες επιθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι ο Φοίνικας, με αποτέλεσμα οι Ρουμάνοι να πάρουν γρήγορα διαφορά (1-4, 3-7). Στη συνέχεια του σετ οι παίκτες του Παβλίσεβιτς βελτιώθηκαν και στους δύο τομείς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να διατηρούν την διαφορά στα επίπεδα των 3-4 πόντων.

Τα πολλά χαμένα σερβίς, όχι μόνο δεν επέτρεπαν να πέσει η διαφορά, αλλά έδιναν την ευκαιρία στην Ντιναμό Βουκουρεστίου να την αυξήσει (12-18), με αποτέλεσμα το σετ να κριθεί αρκετά νωρίς, παρά την προσπάθεια του Φοίνικα που μάζεψε λίγο την διαφορά (από 13-21 σε 17-21).

Β ΣΕΤ:

Οι παίκτες του Παβλίσεβιτς μπήκαν βελτιωμένοι στο 2ο σετ, ωστόσο η πολύ καλή λειτουργία τη Ντιναμό στο μπλοκ-άμυνα, αλλά και η εξαιρετική υποδοχή, την έφεραν και πάλι σε θέση οδηγού (5-8, 8-12).

Με ένα εξαιρετικό μπλοκ του Μπουτσούγιεβιτς και κόντρα επίθεση του Στοΐλοβιτς, το πειρατικό μείωσε στον πόντο (13-14), για να ακολουθήσει άστοχη επίθεση των Ρουμάνων για την ισοφάριση (14-14).

Μία κακή υποδοχή έδωσε την ευκαιρία στην Ντιναμό Βουκουρεστίου να πάρει προβάδισμα στο πιο κρίσιμο σημείο (23-24), ωστόσο το μπλοκ του Μήλη έφερε το πρώτο σετ-μπολ για τον Φοίνικα (25-24), ωστόσο οι Ρουμάνοι προσπέρασαν ξανά (25-26) και με άσσο πήραν το σετ.

Γ ΣΕΤ:

Οι παίκτες του Παβλίσεβιτς πείσμωσαν από την απώλεια του σετ και μπήκαν πολύ δυνατά στο 3ο, καθώς με άσσο του Μήλη και δύο μπλοκ του Λινάρδου προηγήθηκαν 5-1. Ωστόσο, η Ντιναμό Βουκουρεστίου, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των γηπεδούχων, όχι μόνο ροκάνισε γρήγορα την διαφορά, αλλά προσπέρασε στο σκορ (9-10).

Ο Μήλης, με σερβίς και καλές επιθέσεις, ήταν αυτός που κρατούσε τον Φοίνικα σε απόσταση βολής, ωστόσο κάποια αβίαστα λάθη δεν επέτρεπαν σ