Η ομάδα μας βρίσκεται ήδη πέντε μέρες μακρυά από τη Σύρο, έχοντας μπει στον πιο ενταντικό μήνα της φετινής σεζόν. Μετά το ταξίδι στο Βέλγιο για την αναμέτρηση με τη Λέουβεν, ο Φοίνικας Σύρου ONEX επέστρεψε στην Αθήνα και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Βέροια, όπου αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, θα αγωνιστεί κόντρα στον Φίλιππο, για την 6η αγωνιστική της Volleyleague.

Αυτή την κούραση που πηγάζει από τις τόσες μέρες στον δρόμο θα πρέπει να υπερνικήσει η ομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Κόστα, ενώ θα πρέπει να δείξει και το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, προκειμένου να πάρει τη νίκη και το τρίποντο.

“Ο αγώνας με τον Φίλιππο Βέροιας είναι σημαντικός ώστε να παίξουμε καλύτερα απ’ ό,τι στο τελευταίο μας παιχνίδι (σ.σ. με τη Haasrode Leuven), θέλουμε να δείξουμε τη δύναμή μας, να αφήσουμε πίσω την κούραση και να νικήσουμε. Η Βέροια είναι μια καλή ομάδα, ωστόσο εμείς θέλουμε να νικήσουμε ώστε να πάρουμε και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τον εντός έδρας αγώνα με τη Λέουβεν (σ.σ. την Τετάρτη 8/12)”, ανέφερε ο κεντρικός της ομάδας μας, που συμπεριλήφθηκε και στην Dream Team της προηγούμενης αγωνιστικής.

Όσον αφορά στο πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το παιχνίδι σε σχέση με το ευρωπαϊκό, ο κεντρικός της ομάδας μας ανέφερε: Το βελγικό πρωτάθλημα ως νοοτροπία, επικεντρώνει περισσότερο στην άμυνα, το ελληνικό αντιθέτως είναι πιο επιθετικό, πιο μαχητικό και σίγουρα απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι καλό για εμάς να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες, πρέπει όμως να τα πάμε καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Στο παιχνίδι με τη Βέροια λοιπόν θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε σχεδόν μία εβδομάδα μακριά από την έδρα μας και να έχουμε μία πολύ καλή εμφάνιση με στόχο τη νίκη.