Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του προέδρου της ομάδας της Σύρου: «Το καλοκαίρι τέθηκε το ζήτημα διάλυσης αλλά με τη βοήθεια του Πάνου Ξενοκώστα η ομάδα στοχεύει σε τίτλο»

Στο Volley.sports3.gr και στον Κώστα Ασημακόπουλο

Το όνειρο του ήταν να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου. Υπηρέτησε το δημοφιλές άθλημα ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας στην ΕΠΣ Κυκλάδων και στην τεχνική επιτροπή της ΕΠΟ, καμαρώνει το γιο του που παίζει επιθετικός στην Καλλιθέα αλλά τελικά τον κέρδισε το βόλεϊ. Ο Χρήστος Καφτηράνης συμπληρώνει εφέτος 20 χρόνια στη Σύρο. Έχει καταγωγή από την Κοζάνη και έμεινε πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το 1991 η ζωή του άλλαξε. Ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση πήρε μετάθεση για τη Σύρο. Εκεί άλλαξαν και οι προτεραιότητες. Επέλεξε την ποιότητα ζωής του, έδωσε προβάδισμα στην οικογένεια του και άφησε το όνειρο του για μία διεθνή προπονητική καριέρα παρότι είχε αποκτήσει διπλώματα υψηλού επιπέδου.

Επιθετικός και προπονητής ποδοσφαίρου, πρόεδρος στο βόλεϊ

Αγωνίστηκε ως επιθετικός και θήτευσε ως προπονητής στους πάγκους όλων των ομάδων ποδοσφαίρου του νησιού και από το 2007 μέχρι και πριν λίγα χρόνια υπηρέτησε τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων. Με την ιδιότητα του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων ασχολείται καθημερινά με τις ανάγκες και τα προβλήματα 210 σχολείων που βρίσκονται διάσπαρτα μέχρι και στα μικρά νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγίου. Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση για την παρουσία του και πάλι στον αθλητισμό της Σύρου ήταν η εμπλοκή του για πρώτη φορά με τα κοινά του βόλεϊ και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ που για τη Σύρα είναι κάτι σαν… Εθνική ομάδα.

«Το καλοκαίρι υπήρξε σκέψη για διάλυση»

«Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020. Η παρουσία του Φοίνικα στην τελική φάση του πρωταθλήματος 2019-20 εν μέσω πανδημίας ήταν ένα αξιοπρεπές και πολύ καλό πλασάρισμα αλλά σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν και σε σύγκριση με τα μπάτζετ της 5ης και 6ης ομάδας της κατάταξης δεν ήταν μία τιμητική θέση και η διοίκηση θορυβήθηκε, προβληματίστηκε γιατί ο Φοίνικας για άλλη μία χρονιά δεν έκανε την υπέρβαση. Δεν σας κρύβω πως το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με πολλές επιχειρήσεις να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους  και την αβεβαιότητα για τους χορηγούς, έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια και η ομάδα ουσιαστικά να διαλυθεί», αποκαλύπτει στο sports3.gr ο Χρήστος Καφτηράνης.

Οι προτεραιότητες στο νέο Φοίνικα ΟΝΕΧ

Η ιστορία των συριανών όμως είναι ταυτισμένη με τις προσκλήσεις και τις δυσκολίες και το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Φοίνικα: «Μου έγινε πρόταση από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσο και τον Κώστα Νικολούζο να αναλάβω τα ηνία της ομάδας. Παρακολουθούσα την