Την πεποίθηση πως η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις θα βγει σιγά σιγά στο παιχνίδι του Φοίνικα Σύρου ONEX, εξέφρασε ο Αντρέας Φράγκος, μετά τη νίκη 3-2 απέναντι στην Κηφισιά, για την 7η αγωνιστική της Volleyleague, ενώ αυτό που κρατάει από την αναμέτρηση είναι ότι η ομάδα έμεινε “με το κεφάλι μέσα στο παιχνίδι”.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της ομάδας σχολίασε για το πώς κινήθηκε το παιχνίδι: Το πρώτο πράγμα που κρατάμε είναι ότι κάναμε ένα πρώτο σετ πάρα πολύ καλό στο μπλοκ και στην άμυνα. Ήμασταν πάρα πολύ καλά στημένοι τακτικά και τεχνικά. Έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε αρκετά στην προπόνηση. Γενικώς δεν θέλω να πω αν θα κρατήσω κάτι από το παιχνίδι. Αυτό που κρατάω είναι ότι οι προπονήσεις μας έχουν ανέβει πάρα πολύ σαν επίπεδο, ήδη ανέβαιναν από καιρό πριν, και μένει ουσιαστικά αυτό το οποίο βγάζουμε στην προπόνηση, την ένταση και το αποτέλεσμα που βγάζουμε στην προπόνηση, να βγει σιγά σιγά και στο παιχνίδι. Υπήρξαν σίγουρα σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε είναι σίγουρα ότι ουσιαστικά παραμείναμε «με το κεφάλι μέσα στο παιχνίδι», ακόμα και αν υπήρχαν δύσκολες στιγμές, καταφέραμε να διαχειριστούμε δύσκολες μπάλες και δύσκολες καταστάσεις, και στην υποδοχή αλλά και στην επίθεση, και καταφέραμε να κερδίσουμε.    

Αναφορικά με τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τα στοιχεία που χρειάζεται να κρατήσουν, ανέφερε: Το στοιχείο που σίγουρα βοηθάει μια ομάδα τη δεδομένη στιγμή είναι το μπλοκ και η άμυνα. Οι φάσεις του break point είναι πιο σημαντικές τη δεδομένη στιγμή. Γενικώς στις φάσεις του sideout είμαστε αρκετά καλοί. Πέρα από κάποια μικρά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι, γενικώς έχουμε ένα δυνατό sideout, όπως και όλες οι ομάδες. Εκεί που χαρακτηρίζεται ουσιαστικά η διαφορά των ομάδων είναι στο μπλοκ και στην άμυνα, δηλαδή τι παιχνίδι μπορούν να κάνουν στο break point, οπότε εκεί πρέπει να δώσουμε σημασία, δίνουμε σημασία, και αναμένουμε ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτού, το οποίο είναι εξαιρετικό στην προπόνηση, να βγει και στο παιχνίδι. Είναι θέμα χρόνου. 

Μιλενκόσκι: Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής από το ένα προπονητικό σύστημα στο άλλο

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε με τη σειρά του: Ήταν δύσκολα απόψε γιατί παίζαμε εναντίον μίας πολύ καλής ομάδας, έχουν φτάσει στη Σύρο εδώ και τέσσερις μέρες, έχουν προσαρμοστεί, έκαναν αρκετές προπονήσεις στο γήπεδο, στο παιχνίδι τους πίεσαν πάρα πολύ σε κάθε επίθεση, κάθε πόντο. Για εμάς ήταν διαφορετικά, ακόμα παίζουμε υπό πίεση, σε δύσκολες στιγμές δεν βρίσκουμε λύσεις, κάνουμε πολλά λάθη, ειδικά στο πρώτο σετ. Το 4ο σετ ήταν πολύ εύκολο να χαθεί, αν θυμάμαι στο 7-2 κάναμε κάποιες αλλαγές και πάλι καλά σώσαμε αυτό το σετ. Στο 5ο τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, αφού βρήκαμε ρυθμό και παίξαμε καλά.

Εγώ έχω έρθει στη Σύρο εδώ και μία βδομάδα, έχουμε κάνει 5-6 προπονήσεις, ίσως λίγο πιο σκληρές για τα δεδομένα πριν από κάποιο παιχνίδι, διότι ήθελα να δω το επίπεδο και την απόδοση των παικτών, εάν είναι έτοιμοι σωματικά, για αυτό είμαστε και λίγο κουρασμένοι, είχαμε και ένα πολύ έντονο παιχνίδι την Τετάρτη κόντρα στη βελγική ομάδα για το CEV Cup, αλλά έτσι είναι το βόλεϊ. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό και λίγο χρόνο για να προπονηθούμε. Θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε.

Σχολιάζοντας πιο συγκεκριμένα αυτά τα παιχνίδια και