Επτά μήνες μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του League Cup Νίκος Σαμαράς στο γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας της Βέροιας ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ θα αναμετρηθεί με τον Φίλιππο, για την 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League (6η αγωνιστική, Διαιτητές: Αβραμίδης, Παπαδογούλας, 4/12, 18:00, Live Streaming ESAP TV).

Η ομάδα μας αναζητά ένα ακόμα τρίποντο που θα την κρατήσει εντός στόχων στο πρωτάθλημα, προσπαθώντας να αφήσει κατά μέρος την κούραση που προκύπτει από τις συνεχείς μέρες ταξιδιού (μετά το ταξίδι στο Βέλγιο επέστρεψε Αθήνα και στη συνέχεια πήγε Βέροια).

Ο Φίλιππος Βέροιας από την άλλη αναζητά τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και την πρώτη εντός έδρας, έχοντας ξεπεράσει τα διοικητικά/οικονομικά προβλήματα που είχαν φέρει την ομάδα βόλεϊ σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση πριν λίγες μέρες, το γεγονός όμως των απουσιών λόγω τραυματισμών δυσχεραίνει το έργο αυτό.

Κόστα: Αφήνουμε πίσω την κούραση, πάμε για τη νίκη 

Ο Ντέιβιντ Κόστα σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Φίλιππο, αλλά και το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας με τη Λέουβεν, είπε: Ο αγώνας με τον Φίλιππο Βέροιας είναι σημαντικός ώστε να παίξουμε καλύτερα απ’ ό,τι στο τελευταίο μας παιχνίδι (σ.σ. με τη Haasrode Leuven), θέλουμε να δείξουμε τη δύναμή μας, να αφήσουμε πίσω την κούραση και να νικήσουμε. Η Βέροια είναι μια καλή ομάδα, ωστόσο εμείς θέλουμε να νικήσουμε ώστε να πάρουμε και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τον εντός έδρας αγώνα με τη Λέουβεν (σ.σ. την Τετάρτη 8/12)”, ανέφερε ο κεντρικός της ομάδας που συμπεριλήφθηκε και στην Dream Team της προηγούμενης αγωνιστικής.

“Στο παιχνίδι με τη Βέροια λοιπόν θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε σχεδόν μία εβδομάδα μακριά από την έδρα μας και να έχουμε μία πολύ καλή εμφάνιση με στόχο τη νίκη”, κατέληξε.

Τζιουμάκας: Να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε για την αναμέτρηση: Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με αρκετές απουσίες και θα πρέπει να περιμένουμε αύριο να δούμε με ποιο σχήμα και με ποιους αθλητές θα αγωνιστούμε . Ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα κάτι, που αν ήμασταν πλήρεις θα ήταν καλό για εμάς, γιατί θα είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε, αλλά με τις ελλείψεις που έχουμε, κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Εν τούτοις κανένας προπονητής και κανένας αθλητής δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει, για αυτό και μεις θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε στην έδρα μας ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Προύσαλης: Θα τα δώσει όλα ο Φοίνικας για να επιστρέψει στις νίκες

Ο πασαδόρος του Φιλίππου Κώστας Προύσαλης δήλωσε: Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, η Σύρος διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα με έναν επίσης πολύ καλό προπονητή. Προέρχεται από ένα κακό αποτέλεσμα στην Ευρώπη, οπότε θεωρώ δεδομένο πως ο αντίπαλός μας θα τα δώσει όλα στο παιχνίδι για να επιστρέψει στις νίκες. Οπότε περιμένω τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ πιο συγκεντρωμένο και πιο αποφασιστικό προκειμένου να διαγράψει την ήττα του Βελγίου και ν