Με το σκορ που επιζητούσε πριν το παιχνίδι έφυγε τελικά ο Φοίνικας Σύρου ONEX από την Κρήτη, επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ, για τη 12η αγωνιστική της Volleyleague.

Η εικόνα του παιχνιδιού βέβαια ίσως αδικεί τον μαχητικό ΟΦΗ, ο οποίος εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος, προέβαλλε αντίσταση και κοίταξε στα μάτια τον Φοίνικα, ειδικά στο πρώτο σετ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου ήταν μπροστά στο σκορ.

Η ψυχραιμία ωστόσο των παικτών του Γιόσκο Μιλενκόσκι, η μεγάλη πίεση από τη θέση του σερβίς (6 άσσοι) και η λειτουργία του μπλοκ άμυνα (9 μπλοκ), δεν άφησαν περιθώρια στους Κρητικούς να ελπίσουν για κάτι περισσότερο, προσθέτοντας τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στο “σακούλι” του Φοίνικα, στον δρόμο του προς το τελείωμα της πρώτης περιόδου της Volley League.

Στα δύο πρώτα σετ παίχτηκε ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, στο τρίτο και τελευταίο όμως κυριάρχησαν οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, τόσο μεταξύ των δύο ομάδων όσο και προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές χρειάστηκε να ανακαλέσει τις αρχικές του αποφάσεις.

Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα, το έσωσε στο τέλος

Με αιφνιδιασμό του Φοίνικα ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και δημιούργησε ένα ευρύ προβάδισμα (6-1) στοχεύοντας κυρίως στην υποδοχή των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα, άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, πιέζοντας και αυτοί με το σερβίς τους, αλλά και με “όπλο” τον Πίτερ Μιχάλοβιτς να παίρνει κρίσιμους πόντους, έφεραν την ισοφάριση 13-13. Και πάλι οι γηπεδούχοι, με τους Βίτσορεκ, Ντεουίς και Βάργκας πίεσαν και μπήκαν εκ νέου σε ρόλο πρωτοπόρου, φτάνοντας στο 20-16. Σε εκείνο το σημείο πήγε στη γραμμή του σερβίς ο σλοβάκος διαγώνιος του Φοίνικα, προκαλώντας προβλήματα στην υποδοχή του ΟΦΗ, κάτι που σε συνδυασμό με την ανεβασμένη λειτουργία του μπλοκ και τις επιθέσεις του ίδιου, οδήγησαν τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ και τελικά στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 23-25.

Ανέκτησε τον έλεγχο και με το σερβίς του έφτασε στο 2-0

Όπως περίπου ξεκίνησε το πρώτο σετ, έτσι πήγε και το δεύτερο και πάλι με τον ΟΦΗ να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο κάνοντας το 4-1. Με τις επιθέσεις όμως από Τζούριτς και Φράγκο ο Φοίνικας ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού (7-6), κάτι που επισφραγίστηκε αυτή τη φορά με τον Ζίγκα Στερν στη θέση του σερβίς. Με τέσσερις άσσους (3 από Στερν και 1 από Ιερεζουέλο) και αρκετή πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ, ο Φοίνικας παίζοντας αποτελεσματικά μπλοκ άμυνα μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ και παρέμεινε έτσι μέχρι και το τέλος, παρά τη μαχητικότητα των Κρητικών.

Κυριάρχησε η ένταση, αλλά “καθάρισε” ο Φοίνικας

Η καλή εικόνα του παιχνιδιού δεν διατηρήθηκε και στο τρίτο σετ, όπου κυριάρχησε η ένταση και οι διαμαρτυρίες, τόσο λόγω των αποφάσεων των διαιτητών της αναμέτρησης, όσο και μεταξύ των δύο ομ