ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τελικά ή ΟΧΙ;
Ως ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στους χορηγούς μας, τους φιλάθλους μας και τους φίλους του αθλήματος του βόλεϊ, να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Το καλοκαίρι του 2019, μετά από συλλογικές και επίμονες προσπάθειες του ΔΣ του συλλόγου και των τριών κυριότερων τοπικών φορέων υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την σύσταση νέου τριμελούς ΤΑΑ και την στήριξη από όλους ώστε να παρουσιαστούμε και την νέα χρονιά στην Α1 κατηγορία, παρά τα πρόσκαιρα οικονομικά εμπόδια που υπήρχαν. Και οι τρεις φορείς δήλωσαν στήριξη, είτε οικονομική, είτε οργανωτική. Προσεγγίστηκαν παλαιοί και νέοι χορηγοί, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια, και μέσα από αυτή την εκδηλωμένη ομοψυχία και συλλογικότητα προέκυψε η πολύ σημαντική για την ομάδα μας χορηγία και υποστήριξη από την εταιρία ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS που όλοι γνωρίζουμε πόσο βοηθάει σε όλους τους τομείς την ομάδα μας και όχι μόνο.
Ο νέος μας μεγάλος χορηγός βλέποντας τη σοβαρότητα της προσπάθειας, την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων στην Α1 κατηγορία , αλλά και την αγάπη των κατοίκων του νησιού για την ομάδα και το βόλεΪ, το μόνο που ζήτησε ως προϋπόθεση για να βοηθήσει και να σταθεί στο πλάι μας, ήταν να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φορείς, κάτοικοι, επιχειρηματίες και χορηγοί, να είμαστε όλοι μαζί, μία ομάδα, μια γροθιά, ώστε το μικρό αυτό θαύμα που συντελείται στο νησί μας τα τελευταία 10 χρόνια να γίνει πολύ μεγαλύτερο και ο σύλλογος (που ανήκει σε όλο το νησί και τους κατοίκους του) να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού και ευρωπαϊκού βόλεϊ.
Η αθλητική χρονιά (έστω και αργά) ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας. Τέλος Ιουλίου συστήθηκε το ΤΑΑ με συγκεκριμένο πλάνο τριετίας. Βελτίωση οργανωτικού σχήματος, συμμάζεμα των όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν, αποφυγή δημιουργίας νέων οικονομικών εκκρεμοτήτων, εξωστρέφεια, ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της ομάδας και τέλος σύνθεση αξιόμαχης ομάδας ώστε να απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια καλή πορεία.
Η ομάδα στήθηκε εξ αρχής Αύγουστο μήνα (καθυστερημένα για κάθε ομάδα που στοχεύει υψηλές θέσεις στη βαθμολογία) και ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά με καλά αποτελέσματα (λόγω της πολύ καλής δουλειάς προπονητή και αθλητών).
Αρχές Δεκέμβρη στην έκτακτη ΓΣ του ΔΣ του συλλόγου αποφασίσαμε ομόφωνα την προσθήκη ΟΝΕΧ στο όνομα της επαγγελματικής ομάδας σαν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης βοήθειας και στήριξης του μεγάλου μας χορηγού. Ως επισφράγισμα της καλής συνεργασίας ήρθε αμέσως την επόμενη μέρα η απόκτηση, μέσω του χορηγού, του διεθνούς αργεντινού αθλητή Πεπε Γκονζάλεζ, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα της απόδοσης της ομάδας για ακόμα καλύτερη πορεία.
Απόδειξη αυτής της ενίσχυσης ήταν οι τρεις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, μία ήττα στις λεπτομέρειες αλλά και η πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου. Και όλα αυτά μέσα σε 19 μόλις ημέρες.
Λογικό θα ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μοιραστούμε αυτή την χαρά της πρόκρισης στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και της ήδη υψηλής θέσης της ομάδας στην 4αδα του πρωταθλήματος.

Αναρωτιόμαστε όμως: είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;
Τα μέχρι σήμερα γεγονότα όχι μόνο δεν το αποδεικνύουν, αλλά μας εκπλήσσουν και δυσάρεστα.
Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αρκετές φορές ελάχιστοι ευτυχώς «ειδικοί παντογνώστες» αμφισβητούν τις όποιες αποφάσεις του