Πολύ καλή εμφάνιση και φιλική νίκη επί του Ολυμπιακού. Στο πρώτο από τα δυο φιλικά που θα γίνουν αυτό το διήμερο στην Ερμούπολη, ο Φοίνικας επικράτησε 3-2 του Ολυμπιακού μετά από ωραίο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στο φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στο Δ. Βικέλας.

Φίλιπ Στοϊλοβιτς και Ζίγκα Στέρν έδειξαν αμέσως πως θα είναι οι ηγέτες του φετινού Φοίνικα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 25 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Ο Στερν από την πρώτη του εμφάνιση με τον Φοίνικα έδειξε ότι θα είναι το πρώτο… βιολί με πολύπλευρη προσφορά (επίθεση, υποδοχή και σέρβις), εξαιρετικός και πάλι ο Στοΐλοβιτς, πολύ καλός ο Μήλης που δικαιώνει διοίκηση και προπονητή που του εμπιστεύτηκαν τη θέση του βασικού διαγώνιου, ο Βελούδης δεν άφηνε… μπάλα σε υποδοχή και άμυνα, ενώ γενικά δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε.

Παράλληλα, η ομάδα μας στάθηκε στο πλευρό του  μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που χρειάζεται την βοήθεια όλων μας προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική για να του χορηγηθεί φάρμακο για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του, (νωτιαία μυική ατροφία). Για το λόγο αυτό, τοποθετήθηκε στην είσοδο του γηπέδου, κουτί οικονομικής ενίσχυσης.

Οι δυο ομάδες θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι τους αύριο (19/10, 18.30) στο ίδιο γήπεδο.