Νικηφόρο ξεκίνημα στον θεσμό όπου την περσινή σεζόν στέφθηκε τροπαιούχος, θέλει να κάνει απόψε ο Φοίνικας Σύρου – ONEX, εξασφαλίζοντας σκορ πρόκρισης απέναντι στον ΑΟΠ Κηφισιάς (Α΄αγώνας, Α φάση League Cup Νίκος Σαμαράς 5/11, 19:15, ΕΡΤ3, Διαιτητές: Ονόπας, Κυριοπούλου).

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για δεύτερη φορά αντίπαλοι στον θεσμό, μετά το 2018 όπου ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-1 σετ.

Η Κηφισιά είναι γηπεδούχος και αναζητά και την πρώτη νίκη σε επίσημο αγώνα στη φετινή σεζόν. Από τα πρόσωπα του αγώνα ο τεχνικός της Κηφισιάς, Γιάννης Ορφανός, που πριν από ένα χρόνο ήταν προπονητής των Συριανών.

Για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων μίλησε ο ακραίος της Κηφισιάς Ροντρίγκο Αμπράο ο οποίος τόνισε: Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Φοίνικα για το League Cup «Νίκος Σαμαράς». Όλη την εβδομάδα έχουμε δουλέψει σκληρά και θέλουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη σε εγχώρια διοργάνωση.

Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα πρέπει να παρουσιαστούμε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Πρέπει να πιέσουμε στο σερβίς, αλλά και να είμαστε πιο επιθετικοί, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Χρειάζεται να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και να τελειώνουμε τις κρίσιμες μπάλες, κάτι το οποίο δεν κάναμε απέναντι στον ΟΦΗ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Ο Φοίνικας έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

O λίμπερο του Φοίνικα ΟΝΕΧ Βασίλης Καρασαββίδης είπε: Οι προπονήσεις που κάνουμε έχουν ως στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα, αρχής γενομένης με την Κηφισιά. Είναι κι αυτός ένας σημαντικός στόχος που έχουμε θέσει εξαρχής, επομένως αυτό κοιτάμε, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, τη νίκη που θέλουμε και συνεχίζουμε. Κάθε αγώνας ξεχωριστά, κάθε στόχος ξεχωριστά. Μας πείραξε αρκετά το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, προσπαθήσαμε όμως. Αυτό τώρα καλούμαστε να το αφήσουμε πίσω γιατί οι μέρες πέρασαν, έχουμε τον αγώνα με την Κηφισιά και πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν και να δούμε το μέλλον.

Σε 31 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας έχει μικρό προβάδισμα με 17-14 στις νίκες, ενώ νίκησε και στον Α΄γύρο 3-0 σετ.