Με το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα ολοκληρωθεί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League. Και οι δύο ομάδες σημείωσαν νίκες 3-0 στην πρεμιέρα επί του ΟΦΗ και της Κηφισιάς. (2η αγωνιστική, 11/11, 19.00, ERT Sports, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας)

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο φιλέ συνολικά τρεις φορές καθώς εκτός από το πρωτάθλημα θα αναμετρηθούν και για τους διπλούς ημιελικούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στις 20 Νοεμβρίου στο Μαρούσι και στις 4 Δεκεμβρίου στη Σύρο.

 

Ο Παναθηναϊκός έχει οικοδομήσει σερί 7-0 νικών στις αναμετρήσεις με τον Φοίνικα στην Αθήνα. Από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος με τους συριανούς στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα ο Φοίνικας έχει να νικήσει στην Αθήνα από τις 23 Νοεμβρίου 2013.

Ο 23χρονος διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ηρακλή Βασίλης Μούχλιας δήλωσε: «Ο Φοίνικας έχει από τις πιο δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εχει πολύ καλή ομάδα με καλούς ξένους και Ελληνες. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Παίζουμε και μετά από μία εβδομάδα για το Λιγκ Καπ. Θα έχουμε τρεις αγώνες που θα είναι δυσκολοι. Θα τους δούμε σε βίντεο. Προσωπικά έχω προσαρμοστεί πλήρως στη νέα μου ομάδα. Το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι και επαγγελματικό και οικογενειακό. Υπάρχει άριστη οργάνωση και χαίρεσαι να δουλεύεις. Βελτιώνομαι και όπου το κρίνει ο προπονητής μου θα βοηθήσω».

 

Ο Φοίνικας κυνηγάει την πρώτη του νίκη στην Αθήνα από τις 23 Νοεμβρίου 2013. Στην πρεμιέρα με την Κηφισιά ο Φοίνικας ήταν καταιγιστικός με τον Σλοβένο δευτεραθλητή Ευρώπης Ζίγκα Στερν να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Στερν δήλωσε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Μετά από μια πολύ σημαντική νίκη στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχουμε δύσκολη αποστολή στην Αθήνα. Περιμένουμε ένα σκληρό