Το μεσημέρι της Δευτέρας 3/10/22 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου του ΤΑΑ Φοίνικα Σύρου ONEX και του ΑΟ Φοίνικα Σύρου για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Ο Χρήστος Καφτηράνης ως πρόεδρος του ΤΑΑ, ανακοίνωσε τη δράση της εβδομάδας, με τα δύο φιλικά κόντρα στον Ολυμπιακό την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή (6 & 7/10, 18:15), καθώς και την παρουσίαση της ομάδας το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 19:00. Και οι τρεις δράσεις θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» της Ερμούπολης.

Στην παρουσίαση του Σαββάτου πέρα από την επαγγελματική ομάδα, δυναμικό παρών θα δώσουν και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πιο στενών δεσμών μεταξύ του επαγγελματικού και των ερασιτεχνικών τμημάτων.

Ως αρμόδιος για αυτό, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Ρούσσος παρουσίασε την προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο χρόνο ώστε να ενισχυθούν τα τμήματα των Ακαδημιών, προσπάθεια που έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με μία κατάκτηση πρωταθλήματος, μία συμμετοχή σε τελικό και δύο συμμετοχές σε Final 4.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο πρόεδροι:

Αντώνης Ρούσσος

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες πάνω απ΄ όλα υγεία και μακριά από τραυματισμούς. Και για την επαγγελματική ομάδα και για τα μικρά παιδάκια στα οποία προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη προς το βόλεϊ.

Από πέρυσι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στον Ερασιτέχνη, τα τμήματα του οποίου είχαν αφεθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ θέλουμε και τη σύσφιξη των σχέσεων με την επαγγελματική ομάδα.

Έχουμε συγκροτήσει ένα ΔΣ λοιπόν, στο οποίο έχουν έρθει άτομα που έχουν όρεξη και ασχολούνται με το άθλημα, ενώ οι αποφάσεις που ελήφθησαν απέδωσαν, με αποτέλεσμα από κομπάρσοι που ήμασταν πριν κάποιο καιρό, μέσα σε μία χρονιά να γίνουμε πρωταγωνιστές. Ελπίζουμε αυτό να συνεχίσει. Από εκεί που δεν καταφέρναμε να μπούμε ούτε στα Final 4, να έχουμε μία κατάκτηση πρωταθλήματος, μία παρ’ ολίγον κατάκτηση γιατί πήγαμε στον τελικό και δεν έχει γίνει ακόμα, και δύο συμμετοχές στα Final 4.

Αυτοσκοπός φυσικά δεν είναι τα πρωταθλήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να φύγουν από τις οθόνες των ηλεκτρονικών τους συσκευών και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τον αθλητισμό, να αποκτήσουν τις ιδέες του ευ αγωνίζεσθαι. Αυτό μας απασχολεί περισσότερο και όχι το αν θα πάρουμε δύο ή πέντε πρωταθλήματα. Βέβαια είναι αυτονόητο ότι και τα παιδιά και εμείς χαιρόμαστε όταν οι κόποι τους ανταμείβονται, ωστόσο πρώτο απ’ όλα είναι να αισθάνονται τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους ότι ανήκουν σε μία οικογένεια.

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο στα δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό, καθώς και το Σάββατο στην εκδήλωσή μας. Θα θέλαμε όλοι να παρευρεθούν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.