Αναλυτική συνάντευξη για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ και συγκεκριμένα στον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, έδωσε στο cyclades24 ο Γενικός Διευθυντής της ΟΝΕΧ, Βασίλης Σαββίδης.

Διαβάστε αναλυτικά:

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που ο Βασίλης Σαββίδης ταύτισε την ζωή του με την κοινωνία της Σύρου. Στην αρχή σαν εργολάβος του Ναυπηγείου της Σύρου και από την ημέρα που περιήλθε στην ιδιοκτησία της ΟΝΕΧ έχοντας  την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή.

Ενδιάμεσα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία του Ναυπηγείου αφού το κράτησε «ζωντανό» με την βοήθεια των εργαζομένων, όπως ο ίδιος λέει, σε μια περίοδο που το είχαν πνίξει τα χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας και αυτό διευκόλυνε την μεταβίβαση στην ΟΝΕΧ και την τελική εξυγίανσή του, σε σημείο που σήμερα  να αποτελεί παράδειγμα και σημείο αναφοράς για τα υπόλοιπα ναυπηγεία της Χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί προσωπικά με την ομάδα του Φοίνικα όντας ένας από τους συνδετικούς κρίκους που συνδέουν  την ομάδα με την ΟΝΕΧ. Θερμός υποστηριχτής της έχοντας δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον όχι μόνο για την επαγγελματική αλλά και τα ερασιτεχνικά τμήματα, δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις  μας κάνοντας μια αναδρομή στο πως και με ποιες προϋποθέσεις προέκυψε η συμφωνία του Φοίνικα με την ΟΝΕΧ και ποιο είναι το μέλλον της.

Στην συνέντευξη που θα συζητηθεί εκφράζει μεταξύ των άλλων την πικρία για την συμπεριφορά κάποιων, προσκαλεί όσους αγαπούν την ομάδα να έλθουν κοντά της και εκφράζει την αισιοδοξία λέγοντας ότι «ο Φοίνικας Σύρου θα ταξιδέψει και φέτος και θα κυνηγήσει τα όνειρα των φιλάθλων του».

– Κύριε Σαββίδη τι συνέβη και πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την ομάδα μας;

Κύριε Σολάρη για να απαντήσω και να γίνω σαφής πρέπει να τα πάρουμε απ’ την αρχή.

Το 2019 με φώναξαν οι φορείς του τόπου, ο κ. Λειβαδάρας (Δήμαρχος), ο κ. Λεονταρίτης (Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης) και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος.

Μου έθεσαν θέμα τη διάσωση της ομάδος διότι είχε πολλά χρέη και δεν μπορούσε να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα και μου είπαν χαρακτηριστικά ότι η ομάδα θα διαλυθεί χωρίς βοήθεια.

Η τότε διοίκηση μας είπε ότι χρειαζόντουσαν άμεσα καταβλητέα 150.000 € και μετά όλα θα ομαλοποιούνταν και η ομάδα θα έβρισκε το δρόμο της.

Το είδα θετικά διότι ο Φοίνικας είναι μια ιστορική ομάδα η οποία εκπροσωπεί το νησί σε εθνική κατηγορία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης υπήρχαν άνθρωποι που τη δημιούργησαν και σε μια διαδρομή περίπου 15 ετών στις ε