Άκρως αποτελεσματικός και ουσιαστικός παρουσιάστηκε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ στην Ορεστιάδα, επικρατώντας 3-0 του Άθλου και κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Το παιχνίδι του Φοίνικα ήταν υποδειγματικό σε όλους τους τομείς, με σερβίς (8 άσσοι) και μπλοκ (9) για σεμινάριο. Παρότι και στα τρία σετ ο Άθλος προηγήθηκε, ο Φοίνικας με εξαιρετική λειτουργία και συνοχή στο παιχνίδι του έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στη Σύρο. Ο Φοίνικας χρειάζεται πια δύο σετ για να σφραγίσει την πρόκριση.

Το παιχνίδι

Στους πρώτους διερευνητικούς πόντους ο Φοίνικας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-2, ωστόσο πόντο πόντο έβρισκε τα πατήματά του και πιέζοντας από το σερβίς έφτασε στην ισοφάριση στο 7-7 με άσσο του Ιερεζουέλο και στην προσπέραση με μπλοκ του Παπαλεξίου. Σε εκείνο το σημείο ο Φοίνικας “πάτησε γκάζι” και με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε επίθεση και μπλοκ έφερε τη διαφορά στο 11-17. Έχοντας πια χτίσει ευρύ προβάδισμα και επιβάλλοντας τον ρυθμό του, ανάγκασε τον Άθλο σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να έρθει άνετα το 16-25.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν απόδοση στο σερβίς και παρουσιάστηκαν πιο μαχητικοί σε αυτό το δεύτερο σετ. Ο Ντε Πρα έκανε το 6-3, ωστόσο ο Φοίνικας ανασυντάχθηκε και έφτασε και πάλι στην ισοφάριση στο 7-7. Οι ομάδες προχώρησαν πόντο πόντο μέχρι το 19-19, με τους Μιχάλοβιτς και Φρομ να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην επίθεση, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε η υποδοχή, που παρά την πίεση των αντιπάλων “κράτησε” στο σετ αυτό και έδωσε στον Φοίνικα ευκαιρίες για αντεπίθεση. Ο Μιχάλοβιτς έκανε το 20-22, ο Ντε Πρα ισοφάρισε στο 22-22 και πάλι όμως με καρφί του Μιχάλοβιτς και άσσο του Φρομ ο Φοίνικας διπλασίασε τα σετ του με 22-25.

Ίδιο έργο και στο τρίτο σετ, όπου ο Άθλος μπήκε σε ρόλο οδηγού, και πάλι με όπλο το σερβίς του και τον βραζιλιάνο διαγώνιό του. Έτσι έγινε το 7-5, ενώ η διαφορά διευρύνθηκε στο 16-12, διάστημα στο οποίο ο Φοίνικας χαλάρωσε. Όταν στη γραμμή του σερβίς πήγε ο Ορεστιαδίτης, Δημήτρης Τζούριτς, η διαφορά ψαλιδίστηκε, αφού με δύο συνεχόμενους άσσους του και σημαντική πίεση στην αντίπαλη υποδοχή, ήρθε το 16-15. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ιερεζουέλο να “πυροβολήσει” από τα 9 μέτρα, βάζοντας και αυτός δύσκολα στους γηπεδούχους και φτάνοντας το προβάδισμα στο +4 για το 17-21. Τα μπλοκ του Παπαλεξίου έφεραν τον Φοίνικα ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη, στην οποία τη σφραγίδα έβαλε ο αρχηγός, Κρίστιαν Φρομ.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Ζηλιασκοπούλου, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 10-16, 14-21, 16-25

2ο σετ: 7-8, 16-15, 19-21, 22-25

3ο σετ: 8-6, 16-11, 17-21, 20-25

*Οι πόντοι του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 4 άσσοι, 5 μπλοκ, 35 επιθέσε