Σπουδαία νίκη με 3-1 που του δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς, πέτυχε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ κόντρα στον Ολυμπιακό, για τον Α’ ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 21:30 (ΕΡΤ3) ο Φοίνικας χρειάζεται μόλις δύο σετ για την πρόκριση, σε έναν θεσμό που έχει ήδη στεφθεί δύο φορές Κυπελλούχος.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ακόμα και όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Φοίνικας έπαιξε πολύ πειστικό βόλεϊ, με έμπνευση και προσήλωση στον στόχο, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν, όπως και το προηγούμενο Σάββατο για τον αγώνα του πρωταθλήματος, πανηγυρική, με τον κόσμο να αποτελεί ουσιαστικά τον 7ο παίκτη της ομάδας.

Αγωνιστικά, ο Φοίνικας παρατάχθηκε με τον Μάρκο Γαλιώτο αντί του Ιερεζουέλο, ενώ ο Αλεξάντερ Σένισιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας ώθηση και φρέσκο αέρα όποτε η ομάδα το χρειαζόταν, με όλους τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, να συνεισφέρουν σημαντικά. Το σερβίς αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της αναμέτρησης, με τον Φοίνικα να έχει 11 άσσους, έναντι 3 του αντιπάλου του.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Ιντάλγκο ήταν εκτός, ενώ και ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα, χωρίς αυτό όμως να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι

Ο Φοίνικας μπήκε πιο έτοιμος στο παιχνίδι δείχνοντας αποφασιστικότητα από τους πρώτους πόντους, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με λάθη στο σερβίς. Μετά το 6-6, ο Παπαλεξίου με επίθεση και μπλοκ και στη συνέχεια ο Κλίνκενμπεργκ με pipe, έφεραν τη διαφορά στο +3. Στηριζόμενος στο μπλοκ του ο Φοίνικας ξέφυγε ακόμα περισσότερο στο σκορ για το 14-9. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 15-12 με τον Στερν, που ήταν και ο κορυφαίος του σετ για τους ερυθρόλευκους, αλλά το προβάδισμα αγωνιστικό και ψυχολογικό ήταν με τον Φοίνικα, που χάρη στον Μιχάλοβιτς και τις αλληλοκαλύψεις ξέφυγε στο σκορ κάνοντας το 20-15. Ο Ολυμπιακός μείωσε εκ νέου στο -3 για το 20-17 και εν συνεχεία στο 21-19 με άσσο του Παγένκ. Ο Φοίνικας απάντησε με άσσο του Φρομ για το 23-19 και με δύο επιθέσεις του Μιχάλοβιτς έγινε το 25-22.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο σετ με τον Χανδρινό αντί του Ιντάλγκο (μπήκε στο 2-1) και έτσι πορεύτηκε για την υπόλοιπη διάρκεια. Μετά το 6-6 που ήρθε με άσσο του Φρομ, ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα προβάδισμα δύο πόντων (6-8, 8-10, 11-13), το οποίο ο Φοίνικας μείωνε στον 1 για τη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ. Μιχάλοβιτς και Παπαλεξίου ήταν οι πιο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα, ενώ ο Στερν από την πλευρά των ερυθρόλευκων οδήγησε την κούρσα του σκορ. Με άσσο του Παγένκ στο 11-14 η διαφορά πήγε στο +3 για να μειωθεί και πάλι στο +2 με άουτ σερβίς του ίδιου παίκτη. Με μπλοκ του Λινάρδου έγινε το 17-21, ενώ ο Φοίνικας δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σετ να κλείσει 20-25.

Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Φοίνικα, που βρέθηκε πίσω με 1-5, με τον Αλεξάντερ Σένισιτς να μην αργε