Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει μετά από διάστημα δύο εβδομάδων ο Φοίνικας Σύρου ONEX στο τελευταίο χρονικά ματς της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League (13η αγωνιστική, 12/2, 18:00, Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Νικάκης, Κουτσής).

Θα φιλοξενήσει τον Φίλιππο Βέροιας με στόχο να συνεχίσει τη συγκομιδή βαθμών για να μείνει κοντά στις τρεις ομάδες που προπορεύονται. Ο Φοίνικας έχει 21 βαθμούς σε 11 αγώνες, έναντι 27 του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε 11 και 12 αγώνες αντίστοιχα.

Ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε για το παιχνίδι αυτό: Μπορεί πολλοί να αναρωτηθούν για το πόσα παιχνίδια έχουμε παίξει το προηγούμενο διάστημα, αλλά σίγουρα το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά. Νομίζω ότι για το ματς του Σαββάτου πρέπει να κοιτάξουμε την προσωπική μας εμφάνιση για τη νίκη, μπορεί η ομάδα της Βέροιας να βρίσκεται σε ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά κάθε αθλητής που παίζει στο παιχνίδι, με το που μπαίνει στο γήπεδο παίζει για τον εαυτό του. Όπως προείπα, εμείς στοχεύουμε στην καλή ομαδική μας απόδοση και πρέπει να το δούμε σαν μεγάλο τεστ πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βαθμολογικά είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και σίγουρα μας βοηθά να στήσουμε τις βάσεις ώστε να πλησιάσουμε τους πιο πάνω από εμάς στη βαθμολογία.

Όσον αφορά την αποχή από την αγωνιστική δράση, λόγω της αναβολής του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, και το κατά πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει τους παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογράμμισε: Λειτουργούμε πολύ καλά στις προπονήσεις, το σύνολο είναι πολύ καλό και καταφέρνουμε να μένουμε σε πολύ καλό επίπεδο προπονούμενοι καθημερινά σε αγωνιστικές συνθήκες, οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι αρνητικός παράγοντας η αποχή μας από την αγωνιστική δράση.

Στην καλή εμφάνιση στοχεύει ο Φίλιππος

Ο Φίλιππος Βέροιας με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ταξιδεύει στη Σύρο με σκοπό να κάνει μία καλή εμφάνιση σε αντιδιαστολή με τις φήμες που τον θέλουν να αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

Ο προπονητής του Φιλίππου Τάκης Χριστοφορίδης είπε: Μπροστά μας αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολύωρα ταξίδια αλλά και δύσκολα ματς. Αρχικά πάμε στη Σύρο να παίξουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, που έχει άλλη δυναμική και στόχους σε σχέση με εμάς, έχοντας κατακτήσει ήδη την πρώτη κούπα της χρονιάς. Σκοπός μας είναι να χαρούμε το παιχνίδι, να παίξουμε ελεύθερα και το μόνο που μπορούμε πλέον να αποκομίσουμε από παιχνίδια με τέτοιες ομάδες, είναι κάποιες πολύτιμες εμπειρίες για τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα.