Στη μάχη του τρίποντου που θα τον κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι του τίτλου ρίχνεται σήμερα ο Φοίνικας Σύρου ONEX, απέναντι στην Κηφισιά, στο Ζηρίνειο (2η αγωνιστική Β΄φάση, 6/3, 18:00, Live Streaming ΕSAP T.V., Διαιτητές: Ονόπας, Χανδρινός).

Το παιχνίδι αυτό, που ολοκληρώνει τη 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος Volley League, είναι το πρώτο για τον Φοίνικα στην Αθήνα σε αυτό το ταξίδι, αφού η ομάδα θα παραμείνει στην πρωτεύουσα για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Ολυμπιακό, στην 1η αγωνιστική, και να διασφαλίσει το τρίποντο που θα τον κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι του τίτλου. Για αυτό και το παιχνίδι στο Ζηρίνειο θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όπως επισήμανε και ο λίμπερο της ομάδας, Βασίλης Καρασαββίδης: Η Κηφισιά είναι μία καλή ομάδα με δύσκολη έδρα, χρειάζεται προσοχή και σε αυτό το παιχνίδι και σε κάθε παιχνίδι από αυτά που ακολουθούν γιατί είναι όλα πολύ σημαντικά και βαθμολογικά. Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, η οποία κάθε φορά που παίζει έχει σκοπό να προκαλέσει ζημιά στους αντιπάλους της. Για αυτό θέλει προσοχή από εμάς, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ορφανός: Θα παλέψουμε για τη νίκη και την 5η θέση στο πρωτάθλημα

Η Κηφισιά έχει στόχο μία νίκη σε βάρος των ομάδων της πρώτης τετράδας που θα της δώσει και πλεονέκτημα για την ανακατάληψη της 5ης θέσης στη μάχη που δίνει με τον Μίλωνα.

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός είπε: Όπως έχω ξαναπεί όλα τα παιχνίδια της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος είναι δύσκολα. Το κίνητρο της Κηφισιάς είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης. Έχουμε νέους αθλητές οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Ο Φοίνικας προέρχεται από ήττα και σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το παιχνίδι από βαθμολογικής άποψης. Στα προηγούμενα μεταξύ μας παιχνίδια, αν και παίξαμε καλά, δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποια νίκη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή αυτό που κάνουμε στην προπόνηση να έχει αποτέλεσμα και στο γήπεδο. Έχουμε αφήσει πίσω μας τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, παίζουμε χωρίς άγχος και θα κυνηγήσουμε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.

Σε 30 αγώνες ο Φοίνικας ΟΝΕΧ προηγείται στις νίκες της Κηφισιάς με 18-12.