Ποιότητα ζωής, καιρός, μετακινήσεις. Αυτό το τρίπτυχο φαίνεται να χαρακτηρίζει τη ζωή στη Σύρο σύμφωνα με τους παίκτες του Φοίνικα Σύρου ONEX. Για άλλους λιγότερο, για άλλους περισσότερο, η ζωή στο νησί έχει ιδιαιτερότητες τις οποίες όλοι φαίνεται να απολαμβάνουν.

Μικρές αποστάσεις, φύση, ήρεμοι ρυθμοί καθημερινότητας, φιλικοί και φιλόξενοι άνθρωποι είναι στοιχεία που συνηγορούν στην καλή ποιότητα ζωής, διευκολύνοντας κατά πολύ τη ζωή ενός επαγγελματία αθλητή. Και μπορεί ως κυκλαδονήσι το “φόρτε” της να είναι το καλοκαίρι, η Σύρος όμως προσφέρει επιλογές όλο τον χρόνο και σίγουρα οι φυσικές της ομορφιές δίνουν διέξοδο και τις υπόλοιπες εποχές, η πιο δύσκολη εκ των οποίων, κατά γενική ομολογία σύμφωνα με τους παίκτες της ομάδας, είναι ο χειμώνας.

Ο έντονος αέρας, η εξάρτηση των μετακινήσεων από τον καιρό και οι πιο περιορισμένες επιλογές στο κομμάτι των εξόδων και της διασκέδασης, κάνουν τους μήνες που διανύουμε πιο ιδιαίτερους, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τους παίκτες της ομάδας, ώστε να επικεντρωθούν και να συγκεντρωθούν στη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Και παρότι ρωτήθηκαν για το πώς είναι ζωή στη Σύρο εν μέσω Φλεβάρη, η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση από τα όσα συνεπάγεται η ζωή σε ένα νησί όπως η Σύρος, ξεχειλίζουν.

Πώς είναι λοιπόν η ζωή στη Σύρο;

Πίτερ Μιχάλοβιτς

«Είναι πολύ ήσυχα εδώ ειδικά τον χειμώνα, με την ησυχία να έχει θετική χροιά. Στην παρούσα χρονική συγκυρία απλά περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός και να γεμίσει πάλι κόσμο το νησί, αλλά και να έχουμε περισσότερα πράγματα να κάνουμε. Γενικά απολαμβάνω πολύ τη ζωή στη Σύρο και επειδή στο παρελθόν έπαιζα σε ομάδες που βρίσκονται είτε σε μεγάλες πόλεις είτε σε πιο μικρά μέρη, ποτέ όμως σε νησί, η εμπειρία εδώ είναι πρωτόγνωρη για μένα».

Γιώργος Παπαλεξίου

«Το ξεκίνημα της προετοιμασίας ήταν πολύ ευχάριστο γιατί ήταν μία περίοδος που το νησί είχε κόσμο. Την περίοδο που διανύουμε τώρα τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει, δεν υπάρχει πολύς κόσμος έξω, απ’ ό,τι έχω καταλάβει έχουν μείνει μόνο οι ντόπιοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναμείνει σε νησί και δεδομένου ότι η Σύρος είναι από τα μεγαλύτερα, δεν μπορώ να πω και ότι είναι τελείως άδειο. Αυτή η συνθήκη σε βοηθάει να μείνεις συγκεντρωμένος στο επαγγελματικό κομμάτι και να δουλέψεις πάνω σε αυτό, η έλλειψη της διασκέδασης βέβαια είναι γεγονός και λύνεται μόνο την καλοκαιρινή σεζόν».