Στο ότι πήραν χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έδειξαν ότι είναι “ετοιμοπόλεμοι” στάθηκε ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μετά το 3-0 της ομάδας, ενώ επεσήμανε και τη σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις ώστε η ομάδα να δουλεύει ποιοτικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατρινός ακραίος υπογράμμισε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague: Το παιχνίδι αυτό το χαρακτηρίζω ως ένα παιχνίδι ρυθμού, νομίζω ότι μετά από κάποιες πιο δύσκολες εμφανίσεις, όχι άσχημες αλλά με πιο καλούς αντιπάλους, εκμεταλλευτήκαμε σήμερα και την απουσία κάποιων παικτών του ΟΦΗ και βγάλαμε νομίζω ένα καλό πρόσωπο, ενόψει και του ευρωπαϊκού μας παιχνιδιού. Πήραν χρόνο συμμετοχής και άλλα παιδιά και αυτό είναι πολύ καλό. Δείχνει ότι πολλά παιδιά είμαστε ετοιμοπόλεμοι και ο προπονητής έχει κάποια χαρτιά στα χέρια του. Σταδιακά θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε καλύτεροι. Καθημερινά πραγματικά γίνεται τεράστια μάχη και πάλη για να δουλεύουμε ποιοτικά και νομίζω ο ορίζοντάς μας πρέπει να είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό και αρκετά καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Σχετικά με το δύσκολο διάστημα που έρχεται, με τον Φοίνικα ONEX να παίρνει μέρος σε 4 διοργανώσεις (Volleyleague, Cev Cup, League Cup, Super Cup) ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: Είναι πολύ ευχάριστο που εκπροσωπούμε κι εμείς, όπως και άλλες τρεις ομάδες του πρωταθλήματός μας την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά, γιατί είχαμε μία αποχή τα τελευταία χρόνια οπότε πρέπει να είμαστε αρκετά χαρούμενοι. Βεβαίως παρατηρείται συχνά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο όταν οι ομάδες συμμετέχουν και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να έχουμε πολλά παιχνίδια, οπότε τα ταξίδια και οι αγώνες είναι πιεστικοί, νομίζω ότι η ομάδα έχει προβλέψει για αυτό το πράγμα και έχει ένα βαθύ ρόστερ και νομίζω ότι αυτό ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε. Να φέρουμε εις πέρας αυτές τις δύο δοκιμασίες.

Μπερτίνι: Οι παίκτες δουλεύουν πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια

Με τη σειρά του ο Φούλβιο Μπερτίνι ανέφερε: “Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντικό να πάρουμε το rebound και να αντιδράσουμε και έτσι έκαναν οι παίκτες. Οι 3 πόντοι είναι σημαντικοί γιατί εάν δεις τη βαθμολογία, είναι πολύ κοντά οι ομάδες, ευχαριστώ τους παίκτες που έπαιξαν πολύ καλά”.

Σχετικά με το δύσκολο αγωνιστικό διάστημα που ακολουθεί, ο Φούλβιο Μπερτίνι σχολίασε: Δύσκολη περίοδος γιατί πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια, έχουμε μεγάλο ταξίδι (σ.σ. στο Βέλγιο για την αναμέτρηση της Τετάρτης 1/12 με τη Λέουβεν) και πρέπει να κάνουμε διαχείριση των δυνάμεών μας. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο, διότι οι παίκτες δουλεύουν πολύ, πιέζονται κατά τη διάρκεια της προπόνησης και έτσι λοιπόν είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση. Η πρώτη περίοδος του πρωταθλήματος ήταν επίσης δύσκολη γιατί παίξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την ενέργειά μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Ειδική μνεία έκανε ο ιταλός προπονητής και στον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, James Νεόφυτο, λέγοντας πως “υποστηρίζει πολύ τη δουλειά μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και συμβάλλει στο να είναι σε καλή κατάσταση οι παίκτες, γιατί είναι δύσκολη περίοδο”.

Δεληκώστας: Έχουν ξεφύγει σε δυναμική οι τέσσερις πρώτες ομάδες

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Κώστας Δεληκώστας, από τη μεριά του σχολίασε τις απουσίες που έχει η ομάδα (σ.σ. D