Την ικανοποίησή τους για το πώς ανταποκρίθηκε η ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, και για το γεγονός ότι ανέτρεψε τα δεδομένα προτάσσοντας ομαδικό πνεύμα, εξέφρασαν τόσο ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου-ONEX, Φούλβιο Μπερτίνι, όσο και η “χρυσή” αλλαγή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μετά τη νίκη με 3-2 απέναντι στον ΑΟΠ Κηφισιάς, για την Α’ φάση του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Ο Φούλβιο Μπερτίνι δήλωσε: «To κλειδί της σημερινής νίκης ήταν ότι κυνηγήσαμε κάθε πόντο, κάθε μπάλα στο γήπεδο! Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, όπως η Κηφισιά. Τέτοια παιχνίδια είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις, αν δεν έχεις το σωστό πνεύμα. Κάτι που δείξαμε ότι έχουμε στα δύο τελευταία σετ. Περιμένω και στη Σύρο ένα εξίσου δύσκολο ματς, όπου θα πρέπει να θυμηθούμε πως «γυρίσαμε το ματς στα δύο τελευταία σετ, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρώτο βήμα πρόκρισης που κάναμε σήμερα».

Ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου-ΟΝΕΧ Παναγιώτης Παπαδόπουλος δήλωσε: “Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Οι παίκτες της Κηφισιάς έπαιξαν καλά και συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι εμείς δεν παίζουμε στο επίπεδο που μπορούμε. Αυτό τους απελευθέρωσε και μας πίεσαν. Εμείς αργήσαμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά σταδιακά καταφέραμε να κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δεν περιμέναμε κάποιον ήρωα για να φτάσουμε στη νίκη, η οποία ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά. Η νίκη μας δίνει μικρό προβάδισμα, αλλά πρέπει να το ξανακάνουμε στη Σύρο. Χάρηκα πολύ που βρέθηκα απόψε στο Ζηρίνειο, απέναντι στην ομάδα που αγωνίστηκα πέρσι. Χάρηκα που είδα πρώην συναθλητές μου αλλά και τα μέλη της διοίκησης της Κηφισιάς που συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα”.

O προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός είπε: “Στο πρώτο σετ δεν είμασταν συγκεντρωμένοι και το χάσαμε. Αντιδράσαμε εξαιρετικά στη συνέχεια και κατακτήσαμε εύκολα το 2ο και το 3ο σετ. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και το τέταρτο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες και λάθη δεν μας το επέτρεψαν. Δυστυχώς στο τάι μπρεικ το εξαιρετικό σερβίς του Ιερεζουέλο καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Μας πίεσε πολύ και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση του αγώνα. Ήταν σίγουρα η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση και δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Όσον αφορά στον επαναληπτικό, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Σύρο, η οποία είναι ανοιχτή”.

Ο ακραίος του ΑΟΠ Κηφισιάς Βασίλης Κωστόπουλος δήλωσε: “Από αυτό το παιχνίδι η ομάδα μου είχε μόνο να κερδίσει πράγματα. Στα τελευταία παιχνίδια ψάχνουμε να βρούμε τον καλό εαυτό μας. Απόψε αν και ηττηθήκαμε στο τάι μπρέικ δείξαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Φοίνικας είναι μία ισχυρή ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη. Απόψε χάσαμε πολλά σερβίς και αυτό ήταν το μειονέκτημα μας σε κάποια σετ. Στο τάι μπρέικ πιεστήκαμε στο σερβίς με αποτέλεσμα ο Φοίνικας να μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι μας”.