Έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του Φοίνικα Σύρου ONEX στο πρωτάθλημα της Volley League, έκανε ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος, ενόψει του παιχνιδιού με τον Μίλωνα, την Κυριακή 17/4, στις 20:00 (Livestreaming EsapTv). Το παιχνίδι αυτό είναι ένα από τα τρία τελευταία της φετινής σεζόν για το πρωτάθλημα (7η αγωνιστική της Β’ φάσης) και παρότι η υπόθεση τίτλος δεν εξαρτάται πια αποκλειστικά από τον Φοίνικα, η ομάδα θα δώσει ό,τι έχει στις τελευταίες αυτές στροφές, για να ξορκίσει τον κακό της εαυτό.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, Νικόλας Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, λέγοντας: “Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές, μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο στο χέρι μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες μας αναλογούν και όσο περνάει από το χέρι μας να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Στόχος μας είναι καθαρά οι 9 βαθμοί στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια. 

Αυτό που συμβαίνει για μία φορά ακόμα είναι ότι εμείς προσπαθούμε να εξορκίσουμε τον κακό μας εαυτό, τις κακές εμφανίσεις που έχουμε κάνει και έχουν χαθεί υπερπολύτιμοι βαθμοί, με έναν από αυτούς να είναι αυτός που χάθηκε στον πρώτο γύρο στην έδρα του Μίλωνα, στο γήπεδο που καλούμαστε να παίξουμε την Κυριακή”. 

Σχολιάζοντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ο έμπειρος κεντρικός σημείωσε: “Ο Μίλωνας δεν έχει να χάσει κάτι, θα κυνηγήσει μία καλή εμφάνιση. Τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά ανεβασμένος και αυτό φάνηκε και από το σετ που κέρδισε μέσα στου Ρέντη. Ενώ τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, φαίνεται δυνατός, πρόκειται για μία καλή ομάδα, με έμπειρους αθλητές και έμπειρο πρωταθλητή. Αν λοιπόν καταφέρουμε και αντιμετωπίσουμε το σερβίς και το μπλοκ άμυνα που θα παίξουν, κρατώντας την υποδοχή μας σε υψηλά στάνταρ και κατ’ επέκταση απελευθερώσουμε το παιχνίδι μας, θα πάρουμε το καθαρό τρίποντο. Χρειάζεται απλά να παρουσιασούμε σοβαροί, ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη”.

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως: “Εξακολουθούμε και έχουμε μικροθέματα τραυματισμών, αλλά η ομάδα φέτος δημιουργήθηκε για αυτό τον λόγο, για να καλύπτονται τυχόν κενά που μπορεί να προκύπτουν, καθώς υπάρχουν αξιόλογοι, δυνατοί και έμπειροι παίκτες σε όλες τις θέσεις. Και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα”.