Το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Volley League θα γραφτεί το Σάββατο, οπότε και θα διεξαχθεί η 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μίνι πρωτάθλημα ανάμεσα στους έξι πρώτους.

Στην τελευταία αυτή “στροφή” ο Φοίνικας Σύρου ONEX θα ταξιδέψει στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κηφισιά (19/2, 20:00, ΕΡΤ-3), μία ομάδα η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως επεσήμανε ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος. Η έδρα της Κηφισιάς μπορεί να δυσκολέψει τους αντιπάλους της και αυτό είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ONEX, έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών στην ομάδα των Βορείων προαστίων. Για αυτό λοιπόν το συγκρότημα του Γιόσκο Μιλενκόσκι θα πρέπει να προσέξει ώστε να εξασφαλίσει ένα ακόμα πολύτιμο τρίποντο.

Ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος έθεσε το πλαίσιο: Προερχόμαστε από μία σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς στην Ελλάδα φέτος και ουσιαστικά θέλουμε να εξαργυρώσουμε αυτή τη νίκη απέναντι στην Κηφισιά, η οποία έχει μία πολύ ιδιαίτερη και δυνατή έδρα, η οποία δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Θεωρώ ότι η ομάδα μας εδώ και καιρό έχει βρει τους αυτοματισμούς της, λειτουργούμε πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης. 

Στο παιχνίδι με την Κηφισιά εάν κρατήσουμε σταθερό το sideout το δικό μας και κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα το μπλοκ-άμυνα, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το τρίποντο που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να πλασαριστούμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία και για να δούμε ποιο θα αντιμετωπίσουμε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που έρχεται. Το μυαλό μας είναι σε κάθε παιχνίδι, αυτό είναι μία παγίδα που πρέπει να προσέξουμε, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Κηφισιά, διότι είναι μία ομάδα που κάνει ζημιές και δυσκολεύει τους αντιπάλους. Μην ξεχνάμε και ότι στον πρώτο γύρο με εμάς, αλλά και στο League Cup, δυσκολευτήκαμε να κάμψουμε την αντίστασή τους.

Αφού λοιπόν αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι αυτό, μπορούμε να στραφούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μίνι αυτό πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, στο League Cup. Η συνέχεια είναι δύσκολη, έχουμε πολλές ακόμα υποχρεώσεις, το θέμα είναι, και αυτό που εύχομαι στους συμπαίκτες μου, να είμαστε υγιείς, να ξεπεράσουμε κάποιους μικροτραυματισμούς που έχουμε έτσι ώστε ενωμένοι όλοι να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για φέτος.