Στην απόκτηση του κεντρικού Κάρλος Μανουέλ ντε Καρβάλιο Φουρτάδο (Carlos Manuel De Carvalho Furtado) προχώρησε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ. Ο 27χρονος κεντρικός, ύψους 2,02, γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι και έχει μακρά θητεία σε ομάδες της Ισπανίας, όλες μάλιστα σε νησιά.

Ξεκίνησε τη σεζόν 2015-16 στη “7 Islas” όπου έμεινε πέντε χρόνια, στην πορεία χρίστηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ισπανίας με τη Γουαγουάς και από το 2021 έπαιζε στην Πάλμα της Μαγιόρκα. Στο Super Cup της σεζόν 2021-22 αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ, ενώ στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 βρέθηκε στο Top5 των καλύτερων μπλοκέρ.

Στην πρώτη δήλωσή του στο foinikasclub.gr ο Μανού Φουρτάδο είπε: Πρόκειται για μία ομάδα με καλή αθλητική οργάνωση, που πάντα παλεύει για τίτλους και διακρίσεις. Αποτέλεσε λοιπόν κίνητρο για μένα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον Φοίνικα να πετύχει τους συλλογικούς στόχους. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το νέο βήμα και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Τέλος, έχοντας γεννηθεί και παίξει σε όλη μου την καριέρα σε νησιά, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην προσαρμογή μου στη Σύρο.