Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς και πλέον ξεκινάει η β’ φάση του πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες.

Οι τέσσερις πρώτες θα αγωνιστούν για τα play off, ο Φοίνικας θα διεκδικήσει την 5η θέση κόντρα στην Κηφισιά με πλεονέκτημα έδρας και οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα παίξουν για τα play out.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Volley League, οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου, δηλαδή, ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ και ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς θα αγωνιστούν σε αγώνες Play Off, ως εξής:

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση δύο (2) νικών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε
στην χαμηλότερη θ
έση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δύο (2) νίκες στους παραπάνω αγώνες, θα καταλάβει την 5η θέση ενώ η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται 6η στην τελική κατάταξη της Volley
League
 2022