Νικητής της αναμέτρησης με την Κηφισιά για την 7η αγωνιστική της Volleyleague, αναδείχθηκε ο Φοίνικας Σύρου ONEX, με 3-2, σε μία έντονη βραδιά στο “Δ. Βικέλας”. Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει και να στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όπου υπήρξε καταιγιστική.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από τα χαμένα σερβίς και για τις δύο ομάδες, τις πολλές διακοπές για χρήση video check στις διόλου λίγες αμφισβητούμενες φάσεις, ενώ στα αρνητικά του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Δημοσθένη Λινάρδου προς το τέλος του 4ου σετ, έχοντας υποστεί, όπως όλα δείχνουν, διάστρεμμα στον αριστερό του αστράγαλο.

Να σημειωθεί πως οι διαιτητές που είχαν οριστεί στον συγκεκριμένο αγώνα δεν έφτασαν, επειδή λόγω της κακοκαιρίας δεν έγιναν οι αεροπορικές πτήσεις προς τη Σύρο, τη Νάξο και τη Μύκονο, ενώ λόγω της απεργίας της ΠΝΟ από την Παρασκευή έμειναν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Έτσι εφαρμόστηκαν ακραία άρθρα των κανονισμών και με δεδομένο πως η αποστολή της Κηφισιάς βρίσκονταν από την Πέμπτη στη Σύρο, επιστρατεύτηκαν διαιτητές από τη Σύρο οι οποίοι και έβγαλαν εις πέρας έναν δύσκολο αγώνα. Πρόκειται για τους Συρίγο, Μπαρμπούνη, Βρούτση, Παπαδημητρίου που τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η υποδοχή έκρινε το σετ

Μοιρασμένο παιχνίδι έγινε στο πρώτο σετ, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν ιδιαιτέρως μαχητικά και τον Φοίνικα να απαντά κυρίως από το κέντρο και το μπλοκ. Η διαφορά ήταν στον πόντο μέχρι και το 13-13, οπότε και η Κηφισιά κυρίως με τις ενέργειες των Μαρκς και Κοτσάκη, πήρε ελαφρύ προβάδισμα (14-16, 16-18, 18-21). Ο παράγοντας που έκρινε το πρώτο αυτό σετ ήταν το σερβίς, μέσω του οποίου οι παίκτες της Κηφισιάς και περισσότερο από όλους ο Λινάρδος, πίεσαν την υποδοχή της ομάδας μας, με αποτέλεσμα να έρθει το 0-1, με 24-26. Στο σετ αυτό μάλιστα έγινε αρκετές φορές χρήση του video check καθώς δεν έλειψαν οι αμφισβητούμενες φάσεις.

Ανέβασε απόδοση και ισοφάρισε ο Φοίνικας

Η αντίδραση ήταν άμεση για την ομάδα μας, η βελτίωση σε υποδοχή και σερβίς έκαναν από το ξεκίνημα τον Φοίνικα κυρίαρχο του σετ, εξασφαλίζοντας προβάδισμα που όσο προχωρούσε το σετ, αυξανόταν κι αυτό (6-4, 12-8, 15-10, 20-13). Παπαγγελόπουλος και Στερν ήταν αισθητά ανεβασμένοι, έχοντας από 4 πόντους έκαστος, ενώ ο Σλοβένος ακραίος έφτασε στο εντυπωσιακό 83% στην υποδοχή. Κάτι τέτοιο είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην καταφέρνουν να απειλήσουν, το σετ να λήγει 25-17 και το παιχνίδι να έρχεται στα ίσα.

Η Κηφισιά έκανε το 1-2

Η συνέχεια ήταν πιο μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες και το σκορ και εδώ κινήθηκε σε κοντινά επίπεδα, μέχρι το 17-17. Η Κηφισιά ανέβασε την απόδοση του μπλοκ της, ειδικά με τον κεντρικό της, Mihalj, αυξάνοντας το προβάδισμά της προς το τέλος του σετ και φτάνοντας τελικά στην κατάκτησή του με 20-25.

Επεισοδιακό το τέταρτο σετ, τραυματισμός Λινάρδου, ισοφάρισε εκ νέου ο Φοίνικας

Σετ με πολύ καρδιοχτύπι ήταν το τέταρτο, τόσο λόγω του πόσο κοντά ήταν οι ομάδες σε σκορ και απόδοση, όσο και επειδή είχαμε παίκτες που βρέθηκαν στο έδαφος και από τις δύο ομάδες. Ενώ το σκορ ήταν 11-13 ο κεντρικός του Φοίνικα ONEX, Ντέιβιντ Κόστα ένιωσε ελαφρά ζαλάδα και χρειάστηκε λίγα λεπτά για να συνέλθει, ενώ προς το τέλος και με το σετ να γίνεται ντέρμπι στο τελείωμά του (20-20, 23-23, 25-25), ο κεντρικός της Κηφισιάς, Δημοσθένης Λινάρδος τραυματίστηκε στον αριστερό του αστράγαλο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και στη συνέχεια να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Στο αγωνιστικό κομμάτι, Μιχάλοβιτς και Στερν οδήγησαν την ομάδα στην ισοφάριση για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 27-25.

Με κεκτημένη ταχύτητα στο τάι μπρέικ 

Η φόρα που πήρε από το τελείωμα του 4ου σετ η ομάδα μας, οδήγησε και σε επικράτηση στο πέμπτο σετ. Με αυτοπεοπ