Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα, ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Volley League.

Παρότι ο Φοίνικας προηγήθηκε και το ξεκίνημά του ήταν ιδιαιτέρως δυναμικό, με ώθηση και παλμό από τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, η έλλειψη ψυχραιμίας σε κρίσιμα σημεία αλλά και αποτελεσματικότητας στην επίθεση, σε συνδυασμό με το ισχυρό μπλοκ του ΠΑΟΚ (14 έναντι 4), έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, που αφήνει τον Φοίνικα στους 11 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε πρωτοπόρος -και ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό- με 18 βαθμούς.

Ο Δημήτρης Καζάζης δοκίμασε πολλά σχήματα στη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλάζοντας σχεδόν όλη την 6άδα ανά διαστήματα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό. Ο Πίτερ Μιχάλοβιτς ήταν ο μόνος που παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια στο παιχνίδι, αποτελώντας σταθερή και αποδοτική επιλογή στο σκοράρισμα, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς δεν έπαιξε στα δύο τελευταία σετ, σετ στα οποία ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε στο μπλοκ, χάρη στο οποίο έφτασε στη νίκη.

Το παιχνίδι

Το στοιχείο του ντέρμπι φάνηκε από τους πρώτους κιόλας πόντους, κατά τους οποίους ο Φοίνικας είχε προβάδισμα 2-3 πόντων. Δύο μπλοκ του Τζούριτς έφεραν το 6-3, ενώ και με μπλοκ, από τον Ντεν Ντρις ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ στο 8-8. Από εκεί και πέρα το προβάδισμα άλλαζε χέρια, ενώ και οι δύο ομάδες στηρίχθηκαν στους διαγώνιούς τους για το τελείωμα των φάσεων. Μέχρι το 17-17 καμία ομάδα δεν ξέφυγε στο σκορ, με άσσο όμως του Κλίνκενμπεργκ και μετέπειτα του Μιχάλοβιτς ο Φοίνικας έχτισε προβάδισμα 4 πόντων για το 23-19. Οι φιλοξενούμενοι ψαλίδισαν τη διαφορά με τον Ράπτη να ισοφαρίζει στο 24-24. Ένα καρφί του Ιερεζουέλο και μία άουτ επίθεση του Ράπτη έδωσαν στον Φοίνικα το πρώτο σετ με 27-25.

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας μπήκε και πάλι σε ρόλο οδηγού στους πρώτους πόντους (5-3, 8-6), ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά χαμένα σερβίς, που δεν επέτρεψαν τον ρυθμό στο παιχνίδι. Από το 10-10 και έπειτα, που ήρθε με άσσο του Ντεν Ντρις, το προβάδισμα πήγε στον ΠΑΟΚ για το 11-13. Κλίνκενμπεργκ και Μιχάλοβιτς έφεραν την ισοφάριση στο 14-14, σημείο στο οποίο ο βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ πήρε κόκκινη κάρτα για να γίνει το 15-14. Ο Τζούριτς έκανε με πλασέ το 18-18, ωστόσο με άσσο του Ντεν Ντρις και μπλοκ του Κόστα ο Φοίνικας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19-22, διαφορά η οποία επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει το σετ με 25-23 και να ισοφαρίσει.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα της κατάκτησης του σετ έδωσε στον ΠΑΟΚ και αγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού το τρίτο αυτό σετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το ισχυρό του μπλοκ και τα πολλά αβίαστα λάθη του Φοίνικα που χάρισαν εύκολους και συνεχόμενους πόντους στους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να γίνει το 8-15. Σε μία προσπάθεια να ανακατέψει την τράπουλα, ο Δημήτρης Καζάζης άλλαξε τη μισή ομάδα, βάζοντας τους Γαλιώτο, Παπαδόπουλο και Ρουμελιωτάκη. Η διαφορά ωστόσο ήταν μεγάλη και παρά το ότι οι νεοεισελθέντες φρέσκαραν το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα σετ του με το επιμέρους σκορ να είναι