Αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στο παιχνίδι του Φοίνικα Σύρου ONEX με τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας τους 21 πόντους. Ο Πίτερ Μιχάλοβιτς ήταν από τους παίκτες που οδήγησαν τον Φοίνικα στην εντυπωσιακή νίκη με 3-0 για το εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague και όπως είπε, το απόλαυσε πολύ.

Ο σλοβάκος διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ONEX ανέφερε πως αποτελεί πρόκληση να καλείται να σηκώσει το βάρος όταν χρειάζεται, ενώ απολαμβάνει τα παιχνίδια απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τόνισε: Σήμερα ένιωσα πολύ καλά, ήξερα ότι θα πρέπει δώσω το κάτι παραπάνω εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών στην ομάδα στη διάρκεια της εβδομάδας, δεν κάναμε την προπόνηση που θα θέλαμε, οπότε έδωσα το 100%, όπως πάντα. Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω αυτού του είδους το παιχνίδι απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, με έντονα αισθήματα, αλλά και μάχες μεταξύ των παικτών. Αυτό είναι που απολαμβάνω στο βόλεϊ.

Αναφορικά με τη συνέχεια στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, το ότι είχαμε χάσει κάποιους βαθμούς στην αρχή απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες και τώρα θα πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά και να φτάσουμε πιο κοντά στις προπορευόμενες ομάδες, είναι σημαντικό. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να παίξουμε για τον τίτλο, αυτός είναι ο στόχος μας και βέβαια είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας να το σκεφτόμαστε έτσι. 

Μιλενκόσκι: Τώρα πια έχουμε σοβαρές πιθανότητες για τον τίτλο

Γιόσκο Μιλενκόσκι: Αρχικά συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, εμείς παίξαμε καλά. Έχω πει ότι σε κάθε αγώνα πρέπει να παίζουμε καλύτερα και αυτό κάναμε. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ήταν μία μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός και τώρα είμαστε χαρούμενοι γιατί πρόκειται για μεγάλη νίκη για εμάς. Τώρα πια είμαστε πολύ κοντά στη βαθμολογία οπότε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα έχουμε σοβαρές πιθανότητες. Βήμα βήμα ανεβαίνουμε στο πώ παίζουμε, πώς παλεύουμε, οπότε ελπίζω στον β’ γύρο το επίπεδό μας να ανέβει ακόμη περισσότερο. Θα είναι δύσκολα φυσικά γιατί θα παίζουμε απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες, οπότε κάθε παιχνίδι θα είναι ντέρμπι. Σήμερα δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό, ακόμη και με κάποια προβλήματα, όπως κάθε ομάδα φυσικά. Το ηθικό μας ήταν ανεβασμένο ακόμα κι όταν σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού δεν παίζαμε πολύ καλά, γεγονός που μας βοήθησε για να φτάσουμε στη νίκη. 

Δ. Ανδρεόπουλος: Οι ήττες δεν μας αποσυντονίζουν

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: Προσπαθήσαμε πάρα πολύ μέσα στο παιχνίδι αλλά δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα και κάναμε μια ήττα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αυτή είναι η κατάσταση και συνεχίζουμε. Δώσαμε πολύ σκληρό αγώνα σήμερα. Φτάσαμε κοντά σε παρατάσεις. Στο 2ο σετ ίσως είχαμε ευκαιρία να το κατακτήσουμε και να αλλάξουμε τη μορφή του παιχνιδιού αλλά αυτά ήταν τα κρίσιμα στοιχεία το