Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη νίκη -πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς εξέφρασαν Φούλβιο Μπερτίνι και Πίτερ Μιχάλοβιτς μετά το 3-0 απέναντι στην Κηφισιά, κάνοντας λόγο για μία ομάδα που πίεσε στο σερβίς, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη να μπαίνουν πιο προσεκτικά στο ξεκίνημα του κάθε παιχνιδιού.

Μπερτίνι: Περιμέναμε σκληρό παιχνίδι μετά τον πρώτο αγώνα

Ο προπονητής της ομάδας μας Φούλβιο Μπερτίνι υπογράμμισε: Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου γιατί το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εναντίον της Κηφισιάς ήταν πραγματικά δύσκολο, οπότε περιμέναμε επίσης ένα σκληρό παιχνίδι. Σίγουρα θέλαμε το 3-0 αλλά παλέψαμε για κάθε πόντο. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχουν διπλά παιχνίδια όπως αυτό, γιατί μας προετοιμάζει και για την Ευρώπη. Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα μετά από νίκη έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι ευκολότερο να δουλεύεις μέσα στη βδομάδα.

Μιχάλοβιτς: Να είμαστε πιο προσεκτικοί στο ξεκίνημα των παιχνιδιών

Από τη μεριά του ο σλοβάκος διαγώνιος που σήμερα είχε 13 πόντους, σχολίασε: Για μας ήταν σημαντικό να πάρουμε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Στην αρχή του πρώτου σετ ζοριστήκαμε ειδικά στην υποδοχή, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το επίπεδο και να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση, αλλά και στην κόντρα επίθεση. Όταν στο δεύτερο και στο τρίτο σετ πιέσαμε περισσότερο στο σερβίς, ήταν πολύ πιο εύκολο για μας. Νομίζω ότι για το επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού, γιατί υπάρχουν κάποια προβλήματα στην υποδοχή και σίγουρα εναντίον δυνατότερων αντιπάλων όπως ο Παναθηναϊκός δεν έχουμε την πολυτέλεια να το επαναλάβουμε.

Ορφανός: Στο πρώτο σετ κρίθηκαν όλα

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς, Γιάννης Ορφανός, ανέφερε: Καταρχάς να δώσουμε συγχαρητήρια στον Φοίνικα για την πολύ δίκαιη νίκη, ξέραμε ότι θα πιεστούμε ιδιαίτερα στο σερβίς και δη μέσα στην έδρα του. Νομίζω ότι εκεί στο πρώτο σετ κρίθηκαν πολλά, αν δεν είχαμε κάνει τόσα λάθη επιθετικά τουλάχιστον, ίσως να ήταν λίγο διαφορετικά. Εμείς αυτό κοιτάγαμε, να πάρουμε ένα σετ, να δημιουργήσουμε μια αμφιβολία στην ομάδα της Σύρου, δεν το καταφέραμε. Έχουμε τώρα ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό μέσα στην έδρα μας με τον Μίλωνα την Παρασκευή, νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα.

Κωτσάκης: Μας πίεσαν πολύ στο σερβίς

Τέλος, ο νεαρός διαγώνιος της Κηφισιάς, Φροίξος Κωτσάκης είπε: Σίγουρα εφόσον ήμασταν κοντά στο πρώτο παιχνίδι ξέραμε ότι η Σύρος είναι μια καλή ομάδα αλλά ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση, να παλέψουμε. Παρόλα αυτά η Σύρος μας πίεσε πολύ από το σέρβις και νομίζω εκεί κρίθηκε το παιχνίδι και δίκαια πήρε και τη νίκη. Στο πρώτο σετ κάναμε κι εμείς κάποιες καλές ενέργειες στο σερβίς και για αυτό φτάσαμε να είμαστε κοντά στα δύο πρώτα σετ μετά το 20, όπου εκεί φάνηκε ότι η Σύρος είναι καλή ομάδα, με κάποιες προσωπικές ενέργειες, με κάποιες καλές φάσεις στο μπλοκ-άμυνα. Πήραν τα σετ και μετά και τη νίκη. Όσον αφορά εμάς, σιγά σιγά αποκτάμε κάποια στάνταρ στο παιχνίδι μας, δείχνουμε ότι δεν τα παρατάμε σ