Το πρώτο παιχνίδι της σειράς play off 5-6 δίνει ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ την Πέμπτη 23 Μαρτίου, υποδεχόμενος την Κηφισιά στις 17:30. Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει επικρατήσει δύο φορές φέτος του Φοίνικα, ο οποίος θέλει να πάρει τη ρεβάνς και να φτάσει πρώτος στις δύο νίκες, οι οποίες κατοχυρώνουν την 5η θέση.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο διαγώνιος, Πίτερ Μιχάλοβιτς: Φέτος η Κηφισιά μας δυσκόλεψε, χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, με το δεύτερο να είναι περισσότερο επίπονο, καθώς μας στέρησε σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή στα play off. Οι αγώνες αυτοί δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε τη φετινή χρονιά, όλοι μας όμως είμαστε επαγγελματίες και θα δώσουμε τα πάντα για να κλείσουμε τη χρονιά με νίκες, έχοντας ως κίνητρο να παίξουμε δύο και όχι τρία παιχνίδια.

Στο παιχνίδι μας θα χρειαστεί να δείξουμε υπομονή, οι αντίπαλοί μας είναι καλοί στις ψηλές μπάλες και στην άμυνα, οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για φάσεις διαρκείας και να μην απογοητευόμαστε όταν το παιχνίδι δεν πηγαίνει όπως θα θέλαμε.