Στα λάθη που έκανε ο Φοίνικας σε υποδοχή και σερβίς στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Γιόσκο Μιλενκόσκι, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-0. Όπως είπε ο τεχνικός της ομάδας μας ο Φοίνικας θα πρέπει να μην παρουσιάσει αυτό το πρόσωπο στα προσεχή ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

O προπονητής Φοίνικα Σύρου ONEX Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: Δεν παίξαμε καλά, κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή, στο σέρβις. Θα μιλήσωμε τους παίκτες, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Θα είναι πολύ δύσκολο για μας. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών τελευταία. Δεν προπονηθήκαμε όπως θέλαμε. Ισως φταίει και αυτό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απο εδώ και πέρα. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο πρώτο σετ. Δεν αξίζαμε να το πάρουμε. Ο ΟΦΗ έπαιξε καλύτερα απο μας. Ημασταν τυχεροί. Πήραμε το Super Cup. Τώρα θα παίξουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω στη βαθμολογία, αλλά θα προσπαθήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ.

Ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Ανδρέας Φράγκος είπε: Σίγουρα δεν μπήκαμε με τη σωστή ενέργεια σε αυτό το παιχνίδι. Στα δυο πρώτα σετ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ο ΟΦΗ μας πήρε μια διαφορά στα δυο πρώτα σετ, αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μας έχουν στοιχίσει κάποια παιχνίδια. Είμαστε πίσω απο τους πρώτους. Πρέπει να επανέλθουμε. Θα είναι δύσκολο. Ο ΟΦΗ μάς έβαλε αντίδραση στα δυο πρώτα σετ. Σε αυτά τα παιχνίδια μεγαλύτερη πίεση έχει η ομάδα που είναι ψηλά. Πήραμε όμως τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε.

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: Είναι ένας κύριος ο προπονητής του Φοίνικα. Σήμερα γνωριστήκαμε. Του εύχομαι καλή επιτυχία και στην ομάδα της Σύρου, όπως και συγχαρητήρια για τη νίκη της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλκη, του φιλάθλου του Αρη. Πρέπει να σταματήσουν τα έκτροπα. Το πρώτο σετ ήταν κομβικό. Ήμασταν πάνω, έγινε ένα μπλοκ άουτ, ο δεύτερος διαιτητής το έδειξε, αλλά ο πρώτος συμβουλεύτηκε τον επόπτη. Δεν μένουμε σε αυτό το λάθος. Οταν παίζεται ένα ροτέισιον για όλο τον αγώνα λάθος, το νούμερο 5 στην περιστροφή 5, ο παίκτης στο νούμερο 4 είναι πιο μπροστά απο τον 4, νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να σφυριχτεί. Η Σύρος ήταν πολύ καλή στο σέρβις. Στο 22-19 στο πρώτο σετ, ο διαγώνιος και στο δεύτερο σετ ο Στερν. Νομίζω εκεί κρίθηκε το ματς. Στο καλό σερβίς της Σύρου και στην κακή υποδοχή τη δική μας. Δεν ήταν ότι δεν παίξαμε καλά την ψηλή μπάλα, είναι οι άσσοι που μας πήραν και τα λάθη που κάναμε. Η Σύρος είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά είχαμε δικαίωμα στο πρώτο σετ.