Ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει σήμερα ο Φοίνικας Σύρου ONEX το έκανε, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιόσκο Μιλενκόσκι, αλλά και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον Μίλωνα, για την 9η αγωνιστική της Volleyleague.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην ηρεμία και την ψυχραιμία που χρειάζεται να έχουν οι παίκτες του την ώρα που το παιχνίδι γίνεται δύσκολο (σ.σ. στο τέλος του τρίτου σετ) δουλεύοντας πάνω στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Ο Βασίλης Καρασαββίδης με τη σειρά του στάθηκε στη σημαντικότητα αυτής της νίκης, η οποία προέρχεται από αγωνιστική παύση ημερών, αλλά και από ταλαιπωρία της ομάδας από τον Covid.

Μιλενκόσκι: Να δουλέψουμε τη συγκέντρωσή μας γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια

Οι δηλώσεις του Γιόσκο Μιλενκόσκι: Συγχαρητήρια στους παίκτες. Μετά από μία δύσκολη περίοδο χωρίς προπόνηση, για παραπάνω από δέκα μέρες, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι στις 22 Δεκεμβρίου για το Super Cup, το σκορ όμως μας ικανοποιεί. Παίξαμε καλά, κάναμε 16 μπλοκ, 50% στην επίθεση, 8 άσσους, δεν μπορούμε καλύτερα από αυτό αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε τώρα μία δύσκολη περίοδο, με Ολυμπιακό και στην συνέχεια τρία ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτό όμως είναι το βόλεϊ, η δουλειά μας είναι αυτή.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Μίλωνα, το τρίτο σετ ήταν δύσκολο και αν σκεφτούμε ότι στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα, νικούσαμε 2-0 και μετά χάσαμε δύο σετ, έτσι και σήμερα πήγε να γίνει η ίδια ιστορία. Αυτό το τρίτο σετ δηλαδή ήταν δύσκολο και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, να είμαστε δηλαδή πνευματικά έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις. Χρειάζεται να είμαστε ήρεμοι όταν το σκορ “καίει”, ειδικά για τα πιο δύσκολα παιχνίδια εναντίον των κορυφαίων ομάδων.

Καρασαββίδης: Σημαντική η νίκη δεδομένου της ταλαιπωρίας με τον Covid

Οι δηλώσεις του Βασίλη Καρασαββίδη: Αν λάβουμε υπόψη μας το διάστημα που είχαμε αποχή από την αγωνιστική δράση για περίπου 20 μέρες μετά και την κατάκτηση του Super Cup, είχαμε και στο διάστημα αυτό και το πρόβλημα με τον κορονοϊό που αντιμετωπίσαμε ως ομάδα. Το παιχνίδι είχε παγίδες, γιατί ο Μίλωνας είναι μία πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή, οργανωμένη, οι παίκτες ξέρουν τι κάνουν μέσα στο γήπεδο και ως πρεμιέρα μετά από τόσο καιρό χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση για να πάρουμε τους τρεις πόντους που είναι πολυπόθητοι για μας. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε, όλο αυτό το διάστημα αφιερώσαμε πολύ χρόνο μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε αυτούς τους τρεις πόντους χωρίς καμία απώλεια και με την ίδια στοχοθεσία και συγκέντρωση συνεχίζουμε και την επόμενη φάση.

Σίγουρα η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και σύμφωνα με το πώς είναι το σύστημα διεξαγωγής, νιώθουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, μετά από πολύ καιρό που είχαμε να παίξουμε και αυτό είναι το σημαντικό. Έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και εκεί θα τα δώσουμε όλα.

Ψάρρας: Η ποιότητα που δείξαμε στο τρίτο σετ θα μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα στο μέλλον

Οι δηλώσεις του Σάκη Ψάρρα: Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη, παίζαμε με μία ανώτερη ομάδα η οποία είναι σε φοβερή κατάσταση, προέρχεται από την κατάκτηση του Super Cup και να δώσω και συγχαρητήρια. Εμείς θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα δύο πρώτα σετ, όπως ήμασταν στο τρίτο, όπου φτάσαμε μία ανάσα από την κατάκτησή του. Είχαμε βέβαια κάποια προβλήματα, ο Καϊσασλάο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα, είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλχημείες να το καλύψουμε, τελικά δεν το κατα