Βρίσκεται στη Σύρο λίγες μόνο μέρες, ωστόσο ο νέος προπονητής του Φοίνικα ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι θεωρεί πως η ομάδα έχει προοπτική σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, αρχής γενομένης του σημερινού αγώνα με τη Haasrode Leuven για τους 32 του CEV Cup (8/12, 18:00, “Δ.Βικέλας”).

Ο ίδιος άλλωστε διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διοργάνωση, έχοντας συμμετάσχει με τέσσερις διαφορετικές ομάδες σε τέσσερα Final-4, με μία από αυτές να φτάνει και στον τελικό -με την τουρκική Ziraat Bankası Ankara. Όπως τόνισε λοιπόν, με βάση το πώς είδε τη δυναμική των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι που έληξε 3-0 υπέρ της βελγικής ομάδας, είναι κάτι που μπορεί να ανατραπεί από τον Φοίνικα Σύρου ONEX και να πάει το παιχνίδι στο “χρυσό” σετ, όπου και εκεί διαθέτει καλή προϊστορία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “έχω παίξει με τις ομάδες που έχω προπονήσει, πολλά golden sets και στα περισσότερα έχουμε νικήσει”.

Ο έμπειρος προπονητής ανέφερε συγκεκριμένα: Είδα την ομάδα πριν λίγες μέρες στην προπόνηση και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ομάδα αυτή έχει προοπτική και δυναμική για το κάτι παραπάνω. Ειδικά όταν μιλάμε για την αναμέτρηση κόντρα στη Λέουβεν, πιστεύω έχουμε αρκετές πιθανότητες να προχωρήσουμε στον επόμενο γύρο του CEV Cup. Είδα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του πρώτου παιχνιδιού και ελπίζω ότι σήμερα θα είμαστε πολύ καλύτεροι, διότι αντικειμενικά το παιχνίδι στο Βέλγιο ήταν κακό, με αρκετά λάθη. Τώρα κάναμε την προετοιμασία μας, στο μικρό αυτό διάστημα που είχαμε και πιστεύω ότι εάν διορθωθούν κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας, θα στείλουμε την αναμέτρηση στο “χρυσό” σετ.

Όσον αφορά στα προσωπικά του στατιστικά, ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: Διαθέτω μεγάλη εμπειρία, έχω προπονήσει πολλές ομάδες με πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες. Η εμπειρία μου μάλιστα περιλαμβάνει και πολλά “χρυσά” σετ, καθώς με τις ομάδες που έχω προπονήσει έχουμε φτάσει αρκετές φορές εκεί και μάλιστα τις περισσότερες φορές έχουμε κερδίσει. Όσον αφορά τη διοργάνωση (σ.σ. CEV Cup) έχω φτάσει τέσσερις φορές σε Final-4, μία με τη Rabotnicki Skopje, μία με τη Maliye Piyango από την Τουρκία, μία με την Budvanska Rivijera Budva από το Μαυροβούνιο και μία με τη Ziraat Bankası Ankara επίσης από την Τουρκία, που φτάσαμε και στον τελικό.

Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, διότι δεν είμαι μάγος, ωστόσο ελπίζω ότι περιμέναμε αρκετά για να κάνουμε κάτι. Ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι το παιχνίδι της σεζόν όσον αφορά την Ευρώπη. Οπότε ο σκοπός μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση, διότι είναι σημαντικό και για την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση σε αυτό το επίπεδο.

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι βρίσκεται πια στην Ελλάδα, μία χώρα που όπως ανέφερε, έχει επισκεφθεί πολλάκις και για αναψυχή και για επαγγελματικά παιχνίδια εναντίον ελληνικών ομάδων, ο προπονητής από τη Βόρεια Μακεδονία τόνισε σε άπταιστα ελληνικά: Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι στη χώρα αυτή και μάλιστα πρώτη φορά με την ιδιότητα του προπονητή ελληνικής ομάδας. Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία.