Στη ναυμαχία της Κρήτης στρέφεται το ενδιαφέρον στην 12η αγωνιστική, με τον Φοίνικα Σύρου ONEX να βρίσκεται στην Κρήτη όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ (5/2, 17:00, Live Streaming ESAP, Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης).

O Φοίνικας προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Ρέντη και θέλει να συνεχίσει το σαφάρι βαθμών για να καλύψει το έδαφος με την πρώτη τριάδα. Εχει 18 βαθμούς έναντι 24 του τρίτου Ολυμπιακού και έχε και ένα ματς λιγότερο (με τον Παναθηναϊκό).

Ο ακραίος του Φοίνικα Κώστας Καπετανίδης δήλωσε για την κατάσταση της ομάδας: Το διάστημα που δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις είτε λόγω αναβολών είτε λόγω Covid-19 δημιούργησε ένα κλίμα στο οποίο δεν ήμασταν σίγουροι για την απόδοσή μας σε πολλά κομμάτια, μας έλειπε γενικά το να παίζουμε αγώνες και να έχουμε την αγωνιστικότητα που θα πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο. Με τη νίκη ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που δείξαμε, άσχετα αν περιμέναμε κάτι καλύτερο για το αποτέλεσμα. Έχουμε πια σταθερότητα οπότε δεν φοβόμαστε καμία ομάδα.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται ένα ταξίδι, όπως και να ‘ναι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό σε ό,τι κι αν κάνουμε στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ από τη μεριά του νίκησε τη Βέροια με 3-0, οπότε σίγουρα έχει ανέβει η απόδοσή του από την αρχή της χρονιάς. Τα παιδιά εκεί κάνουν μία τίμια προσπάθεια, το γνωρίζω αυτό και θα μπουν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, προσπαθώντας να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οπότε εμείς θα πρέπει να δείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να πάρουμε τη νίκη.Σε πέντε συναντήσεις ο Φοίνικας έχει ισάριθμες νίκες επί του ΟΦΗ.

Βαϊόπουλος: Χρωστάμε στον εαυτό μας μια μεγάλη νίκη

Ο ΟΦΗ από την άλλη νίκησε στη Βέροια τον Φίλιππο και έπιασε τους 6 βαθμούς. Θέλει να σημειώσει μία νίκη που θα κάνει τη διαφορά στην κατηγορία.

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βαϊόπουλος είπε: Κυνηγάμε μια μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στον εαυτό μας. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε το Σάββατο με τη Σύρο, γιατί όχι. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, που παλεύει για τον τίτλο. Θα το παλέψουμε και θα δώσουμε 100%.

Η παρουσία του κόσμου, θα είναι περιορισμένη και προτεραιότητα έχουν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και κάρτας μέλους του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο, στις 4μμ ή να δηλώσουν την παρουσία τους στο 2810-311525, στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνει με ονομαστική λίστα και μόλις συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος απο το νόμο αριθμός ατόμων στο γυμναστήριο, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εισόδου, σε αυτό για κανένα.