Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX Χρήστος Καφτηράνης μιλά για την τελευταία τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ…

O πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Χρήστος Καφτηράνης, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, η οποία αφορούσε όλα όσα απασχολούν το επαγγελματικό βόλεϊ. Κυρίως για την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και την αποστολή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από πλευράς της ΕΣΑΠ.

«Πράγματι διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της ΕΣΑΠ, όπου υπήρξε μία συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν αυτή την περίοδο το βόλεϊ, παρόλο που αυτή τη στιγμή έχουμε τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. Όλες οι ομάδες συμφώνησαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Volley league. Μόνο το ΤΑΑ του ΠΑΟΚ δεν συμφώνησε, καθώς έχει βγάλει μία ανακοίνωση η οποία αφορά όλο τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και ο οποίος δεν επιθυμεί την συνέχιση, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης υποστήριξαν πως αν και εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί και ο ίδιος θα συμμετέχει κανονικά. Επίσης μπήκε ένα θέμα από τον πρόεδρο του Φίλιππου Βέροιας καθώς υπάρχει μία δυσκολία που αφορά στην προπόνηση. Από εκεί και πέρα όλοι μαζί συμφώνησαν με τον νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που στείλαμε μέσω της ΕΣΑΠ στην Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να ξαναρχίσουμε. Βέβαια ειπώθηκαν κι άλλα θέματα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και αφορούσαν κυρίως τα οργανωτικά, τα τηλεοπτικά (ΕΡΤ) και τις live streaming μεταδώσεις. Η απόφαση στα θέματα αυτά ήταν ομόφωνη και όλοι υποστήριξαν πως πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα και να μπορέσει το βόλεϊ, μέσα από όλα αυτά τα προγράμματα, να επιβιώσει. Γιατί μιλάμε για μία χρονιά, όπως γίνεται κατανοητό, που είναι πάρα πολύ δύσκολη κι αυτό το βλέπουμε με όλα συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό».

Πότε θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν θα έχουμε εξελίξεις. Θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας, η οποία αναμένεται να βγει την επόμενη Τρίτη με Τετάρτη. Τότε πιστεύω να έχουμε κάποιο νέο. Μέχρι τότε όμως δεν νομίζω να έχουμε κάτι. Οπότε, όπως έχει γίνει κατανοητό, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όσον φορά στις προπονήσεις των παικτών, γιατί θα κληθούν αμέσως μετά να μπουν σε μία αγωνιστική κατάσταση. Αυτό βέβαια που συμφωνήσαμε όλοι είναι πως όταν θα λήξουν τα μέτρα και μας δοθεί το πράσινο φως, να υπάρξει ένα δεκαήμερο προπονήσεων, ώστε οι παίκτες να καταφέρουν να βρουν την φόρμα τους».

Αυτό το κενό που υπάρχει μετά την αναγκαστική διακοπή θα μπορεί να αναπληρωθεί;  

«Ότι ισχύει για εμάς, ταυτόχρονα ισχύει για όλους. Είναι μία κατάσταση την οποία βιώνουν όλες οι ομάδες. Οπότε δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς, αλλά αφορά όλες τις ομάδες. Θεωρώ πως μέσα από μία καλή προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση. Αν πάλι δεν εξαιρεθεί τότε ναι θα έχουμε προβλήματα. Αν εξελιχθεί όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και συνεχίσει και καταφέρουμε τα παιχνίδια νε ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου, τότε πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί κανονικά. Εάν δεν εξαιρεθούν και υπάρχουν συνεχόμενα lockdown ναι θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα και το πρωτάθλημα δύσκολα να μπορεί να ολοκληρωθεί».

Αναφερθήκατε στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δύο αθλήματα τα οποία παρά το lockdown συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Αυτές οι δύο Ομοσπονδίες κινήθηκαν άμεσα και συμβάδισαν ουσιαστικά με όλα τα μέτρα που ζητούσε το Υπουργείο Υγείας. Η ομοσπονδία του βόλεϊ γιατί δεν κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση και τελικά δεν συμπεριελήφθηκε στα αθλήματα που θα συνέχιζαν την αγωνιστική τους δράση;

«Είναι αλήθεια πως δεν κατατέθηκε από την πλευρά μ