Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, σε μία εκδήλωση όπου το “παρών” έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του βόλεϊ, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ τον Φοίνικα Σύρου ONEX εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Χρήστος Καφτηράνης και ο προπονητής, Δημήτρης Καζάζης.

Ο έμπειρος τεχνικός είπε για το φετινό πρωτάθλημα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μέσα στην αγαπητή οικογένεια του βόλεϊ. Έχω την τιμή να είμαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας. Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει κάνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια. Είναι μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστεί. Δεν έχει κάνει ίσως το τελικό βήμα για να καθιερωθεί στην ελίτ του βόλεϊ. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ ιδιαίτερο. Εδώ στην αίθουσα βλέπουμε αθλητές οι οποίοι ερχόντουσαν στην Ελλάδα πριν από μία δεκαετία, όπως και αθλητές διαμάντια όπως ο αγαπημένος μου Μπόμπι (σ.σ.Γιορντάνοφ). Και αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία. Και οι ομάδες της δεύτερης ταχύτητας, η Ορεστιάδα, η Σκύδρα, ο Πήγασος, ο ΟΦΗ, ο Μίλων και η Κηφισιά θα είναι σημαντικές παρουσίες. Σίγουρα οι τέσσερις πρώτες ομάδες έχουν πιο σημαντικά εφόδια αλλά δεν θα υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες θα μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Είναι σημαντικό που επιστρέψαμε στα πλέι οφ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πλεονέκτημα για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με τον αέρα του πρωταθλητή και μαζί με τον Ολυμπιακό έχουν ενισχυθεί πολύ δυνατά με εξαιρετικούς παίκτες πρότυπα. Και εμείς και ο ΠΑΟΚ έχουμε ενισχυθεί. Θα δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο. Και οργανωτικά θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα της Σύρου. Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων, αλλά πιο πολύ ο τρόπος που πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Εμείς και ο ΠΑΟΚ είμαστε λίγο πιο πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά εάν μας δώσουν την ευκαιρία θα την αξιοποιήσουμε”.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου, η κληρωτίδα έφερε τον Άθλο Ορεστιάδας στον δρόμο του Φοίνικα, με τον αγώνα να διεξάγεται στην Ερμούπολη.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα:

1η αγωνιστική – 10η αγωνιστική

ΑΟΠ Κηφισιάς – ΦΕΣ Αριστοτέλης
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός ΑΟ
ΠΑΟΚ – Πήγασος Πολίχνης
ΑΟΝΣ Μίλων – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας

2η αγωνιστική – 11η αγωνιστική

ΑΟΠ Κηφισιάς – ΟΦΗ
ΦΕΣ Αριστοτέλης    – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Πήγασος Πολίχνης – ΑΟΝΣ Μίλων
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική – 12η αγωνιστική

ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Πήγασος Πολίχνης
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΟΦΗ – ΦΕΣ Αριστοτέλης
ΠΑΟΚ – ΑΟΠ Κηφισιάς
ΑΟΝΣ Μίλων – Παναθηναϊκός ΑΟ

4η αγωνιστική – 13η αγωνιστική

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟΝΣ Μίλων
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
ΦΕΣ Αριστοτέλης    – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Πήγασος Πολίχνης – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας

5η αγωνιστική – 14η αγωνιστική

ΑΟΝΣ Μίλων – ΟΦΗ
ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – ΑΟΠ Κηφισιάς
ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός ΑΟ
Ολυμπιακός ΣΦΠ – Πήγασος Πολίχνης
ΠΑΟΚ – ΦΕΣ Αριστοτέλης

6η αγωνιστική – 15η αγωνιστική    

ΦΕΣ Αριστοτέλης    – Πήγασος Πολίχνης
Παναθηναϊκός ΑΟ – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
ΟΦΗ – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
ΠΑΟΚ – ΑΟΝΣ Μίλων