Μετά από σχεδόν τρεις μήνες, Φοίνικας Σύρου ONEX και Παναθηναϊκός βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Volley League, που δεν είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου λόγω κρουσμάτων Covid-19. Ο Φοίνικας υποδέχεται αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου (19:15) τους “πράσινους” με στόχο την απόκτηση πόντων που θα μειώσουν τη διαφορά του από τους πρώτους στη βαθμολογία, μεταξύ των οποίων είναι και ο Παναθηναϊκός (30 βαθμοί έναντι 24 του Φοίνικα).

Η νίκη είναι το ζητούμενο για τους παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι, νίκη η οποία μπορεί να έρθει με τη βοήθεια του κόσμου που θα έρθει στο γήπεδο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. 

Ο λίμπερο της ομάδας μας έκανε λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός πέρα από πολύ καλή ομάδα που είναι ούτως ή άλλως, βρίσκεται και σε μία περίοδο φόρμας, δεδομένων των πολλών ανταγωνιστικών αγώνων που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα, κάτι βέβαια που μπορεί να προκαλέσει κόπωση στην ομάδα, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Φοίνικας Σύρου ONEX και να πάρει τη νίκη, η οποία θα μειώσει τη διαφορά του από τον ΠΑΟ.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε χαρακτηριστικά: Έχουμε μπροστά ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό καθώς με νίκη μας ανεβαίνουμε στον βαθμολογικό πίνακα και μειώνουμε τη διαφορά μας από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό για μας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σίγουρα ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό αυτό το διάστημα, καθώς έχει δώσει αρκετούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό βέβαια σημαίνει και επιπλέον κούραση και είναι κάτι που ίσως τον επηρεάσει στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Εμείς από την μεριά μας, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαμε κάποια πιο εύκολα ματς, έτσι λοιπόν βρέθηκε χρόνος ώστε να πάρουν ανάσες κάποιοι αθλητές, να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία -αλλά δυνατή- έτσι ώστε να φορμαριστούμε για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια και από δω και πέρα θα έχουμε αρκετούς αγώνες Τετάρτη – Σάββατο.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για αυτό το παιχνίδι, έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά και στο σύνολο μας σαν ομάδα και πιστεύω ότι από δω και πέρα θα παίξουμε καλό και ουσιαστικό βόλεϊ.

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, όπως σε κάθε παιχνίδι μας και ελπίζω όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια πολύ μεγάλη νίκη.