Ένα ακόμα δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι ακολουθεί για τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, κόντρα στην αξιόμαχη Κηφισιά, για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 21:30, σε μετάδοση από την ΕΡΤ-3, ο Φοίνικας θα παλέψει για το πολύτιμο τρίποντο, το οποίο στερήθηκε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όταν είχε χάσει 3-2 εντός έδρας. 

Η Κηφισιά είναι ένας αντίπαλος που ιδίως εντός έδρας, μπορεί να βάλει δύσκολα ακόμα και στους πιο ισχυρούς της αντιπάλους, για αυτό και οι παίκτες του Αλεξάντερ Σένισιτς προετοιμάζονται για ντέρμπι, με την ίδια σοβαρότητα όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι.

Αυτό επεσήμανε και ο λίμπερο της ομάδας, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, στοιχεία που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανοδική πορεία του Β’ γύρου.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, που και για τις δύο ομάδες είναι το τρίποντο και η νίκη ο μεγάλος στόχος. Η Κηφισιά απαρτίζεται από καλούς Έλληνες και ξένους αθλητές και έχει ανταγωνιστεί στα ίσια κάθε αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα. Παραδοσιακά μέσα στην έδρα της μάλιστα, δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στους αντιπάλους της. 

Από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στον Α’ γύρο έχουν αλλάξει πολλά. Η ομάδα μας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, υπάρχει βελτίωση και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση πλέον στην ομάδα αλλά και ηρεμία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές μέσα στα παιχνίδια.

Από κει και πέρα, λόγω κάποιων κακών αποτελεσμάτων στον Α’ γύρο, δεν έχουμε το πλεονέκτημα να μιλάμε για εύκολα ή δύσκολα ματς. Όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και προετοιμασία. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για άλλο ένα ντέρμπι με μοναδικό στόχο τη νίκη.