Με την αναμέτρηση μεταξύ του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League. (Δ.Βικέλας Ερμούπολη, 9η αγωνιστική, 16/1, 17:00, Volley League ΕSAP TV, Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Λεμονιά).

Η ομάδα μας τρεις εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Super Cup στη Ρόδο σε βάρος του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να μπει και πάλι στο πρωτάθλημα κάνοντας ποδαρικό στο 2022. Είναι μάλιστα ενισχυμένη με τον διαγώνιο Γιώργο Τζιουμάκα, ενώ αποχώρησε ο Νίκος Μήλης.

Ο Φοίνικας έχει 13 βαθμούς σε 8 αγώνες, αρχίζει λοιπόν προσπάθεια για να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά, αλλά δεν ξεχνά πως ο Μίλων τους έκανε τη ζημιά στον Α΄γύρο.

Γαλιώτος: Αποφασισμένοι στο παιχνίδι γιατί ο Μίλων μπορεί να κάνει ζημιά

Ο πασαδόρος των συριανών Μάρκος Γαλιώτος είπε: “Σταματήσαμε για περισσότερες από 20 μέρες την αγωνιστική δράση και ενώ φοβόμουν το πώς θα επανερχόμασταν, ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα πολύ δυναμικά, κάναμε μία μίνι προετοιμασία πολύ σκληρή και χαλαρώνουμε τις τελευταίες δύο μέρες ώστε να ξεκουραστούμε. Η ομάδα είναι σε πολύ κατάσταση, την Πέμπτη κάναμε και ένα μίνι φιλικό μεταξύ μας στην προπόνηση και είδαμε ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, ότι προσπαθούμε για κάθε πόντο, οπότε θα φανεί στο γήπεδο την Κυριακή, οπου επιδιώκουμε την καθαρή νίκη.

Αναφορικά με το πρώτο παιχνίδι στον Α’ γύρο, όπου ο Φοίνικας είχε δυσκολευτεί στην έδρα του Μίλωνα, επικρατώντας τελικά με 3-2, ο Μάρκος Γαλιώτος είπε: Πρέπει να μπούμε πιο αποφασισμένοι γιατί ο Μίλωνας είναι μία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά και κυνηγάει βαθμούς σε όλους τους αγώνες, οπότε άμα μπούμε συγκεντρωμένοι από τη αρχή και είμαστε αποτελεσματικοί, θα κερδίσουμε.

Ο Μίλων ταξιδεύει στη Σύρο για να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Α΄γύρου καθώς μετά από 8 αγώνες κρατάει την 5η θέση της βαθμολογίας.

Ψάρρας: Από τις πιο δύσκολες αποστολές στο πρωτάθλημα

Ο προπονητής του Μίλων Σάκης Ψάρρας είπε: Εχουμε από τις πιο δύσκολες αποστολές στο πρωτάθλημα. Μετά από μεγάλη διακοπή λόγω των εορτών και του covid-19 επανερχόμαστε. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε την ίδια ενέργεια και την ίδια θέληση για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Ο Φοίνικας είναι ομάδα με πολλές λύσεις. Θα το παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι θετικό όπως και στον πρώτο αγώνα στην έδρα μας.

Σε 5 αγώνες για το πρωτάθλημα και έναν για το League Cup Νίκος Σαμαράς ο Φοίνικας έχει ισάριθμες νίκες με το Μίλωνα.

*** Τονίζεται στους φιλάθλους της ομάδας μας ότι λόγω των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Ασφαλείας, η προσέλευση στο γήπεδο θα είναι περιορισμένη. Πιο αναλυτικά δείτε εδώ