Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ και του ΤΑΑ ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ, καθώς και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την διάδοση κάποιων ανακριβών και παραπλανητικών  σχολίων που λαμβάνουν χώρα στη τοπική κοινωνία, και δημοσιοποιούνται από άτομα που είτε γνωρίζουν και παραποιούν την αλήθεια, είτε που δεν γνωρίζουν και διασπείρουν συκοφαντίες, επιθυμούμε την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο σύλλογος ΑΟ Φοίνικας Σύρου, υπάρχει και πρωταγωνιστεί τα τελευταία 10 χρόνια στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ διαφημίζοντας το νησί μας και «κτίζοντας» μία πολύ καλή φήμη ως ομάδα, χάρις στις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες ΟΛΩΝ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων που έχουμε στελεχώσει και αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα. Προσπάθειες που έχουν γίνει καταναλώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο, χρήμα και ενέργεια, στερούμενοι των οικογενειών μας, του ελεύθερου χρόνου μας και σε κάποιες περιπτώσεις εις βάρος της εργασίας μας.

Υπάρχει και πρωταγωνιστεί γιατί υπήρξαν και υπάρχουν μεγάλοι και μικρότεροι χορηγοί που πιστεύουν επί χρόνια σε αυτή την προσπάθεια και επενδύουν τα χρήματά τους, είτε για την προβολή τους ως εταιρίες-καταστήματα, είτε απλά για να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη και ειλικρινή προσπάθεια. Και αναγνωρίζουμε την πολύ σημαντική τους συμβολή.

Υπάρχει και πρωταγωνιστεί γιατί υπάρχει ένα υγειές φίλαθλο κοινό που στηρίζει και εκείνο με τον τρόπο του την ομάδα, καταβάλλοντας το εισιτήριο του και ενισχύοντας πολλές φορές οικονομικά τη συλλογική προσπάθεια.

Υπάρχει και πρωταγωνιστεί γιατί υπάρχουν άνθρωποι από το νησί που στελεχώνουν και υπηρετούν αυτή την ομάδα, και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, επενδύοντας χρόνο και κόπο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχει και πρωταγωνιστεί γιατί υπάρχει η στήριξη από τους τοπικούς φορείς που, στο μέτρο του εφικτού, ο κάθε φορέας συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια.

Όπως είναι γνωστό,  σε κάθε υγιή και ζωντανό οργανισμό, υπάρχουν και κάποια «στοιχεία» που για να επιβιώσουν και να μην αφανιστούν, λειτουργούν εις βάρος του υγειούς οργανισμού.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι και πέριξ της ομάδας μας υπάρχουν , ευτυχώς λίγα τέτοια «στοιχεία», που έχουν ως σκοπό την προβολή τους και την ανάδειξή τους σε παντογνώστες και ειδήμονες , διασπείροντας εις βάρος μας συκοφαντίες, θίγοντας την υπόληψη και την αξιοπρέπεια  μελών των συμβουλίων μας, κάνοντας απρεπή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να  μειώσουν την συλλογική προσπάθεια με σκοπό, όπως προαναφέρουμε την προσωπική τους ανάδειξη. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν εναντίον της ενότητας των φιλάθλων και αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από την οικονομική στήριξη της ομάδας.

Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από αυτά τα άτομα, που αυτοανακηρύσσονται ειδικοί, να συμβάλουν στην στελέχωση των ΔΣ, χωρίς ανταπόκριση και χωρίς ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των προφορικών ή  γραπτών λόγων τους.

Επιπλέον, θεωρούμε ανεπίτρεπτο, αν όχι άδικο, για όλους εμάς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλιά την ομάδα, να μας επιρρίπτουν την ευθύνη της μη τήρησης των εύλογων υποχρεώσεών μας, όταν οι ίδιοι, ως φίλαθλοι και υποστηρικτές υποτίθεται της ομάδας, δεν τηρούν τα υποσχόμενα ή ακόμ