Στην Κρήτη γίνεται η επιστροφή του Φοίνικα Σύρου ONEX στην αγωνιστική δράση, όπου αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ για τη 12η αγωνιστική της Volley League. Το τελευταίο παιχνίδι που έχει δώσει ο Φοίνικας ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό στο “Ρέντη”, καθώς η αναμέτρησή του με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική αναβλήθηκε και έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

Οι Κρητικοί παρουσιάζονται ενισχυμένοι και βελτιωμένοι στον Β’ Γύρο του πρωταθλήματος, προερχόμενοι από νίκη με 3-0 κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, κάτι που οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι θα πρέπει να προσέξουν πολύ, όπως τόνισε ο ακραίος της ομάδας, Κώστας Καπετανίδης. 

“Σίγουρα το διάστημα που δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις είτε λόγω αναβολών είτε λόγω Covid-19 δημιούργησε ένα κλίμα στο οποίο δεν ήμασταν σίγουροι για την απόδοσή μας σε πολλά κομμάτια, μας έλειπε γενικά το να παίζουμε αγώνες και να έχουμε την αγωνιστικότητα που θα πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο. Με τη νίκη ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που δείξαμε, άσχετα αν περιμέναμε κάτι καλύτερο για το αποτέλεσμα. Έχουμε πια σταθερότητα οπότε δεν φοβόμαστε καμία ομάδα”, ανέφερε αρχικά ο Κώστας Καπετανίδης.

Σχετικά με το πώς θα πρέπει ο Φοίνικας να προσεγγίσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο ακραίος της ομάδας τόνισε: Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται ένα ταξίδι, όπως και να ‘ναι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό σε ό,τι κι αν κάνουμε στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ από τη μεριά του νίκησε τη Βέροια με 3-0, οπότε σίγουρα έχει ανέβει η απόδοσή του από την αρχή της χρονιάς. Τα παιδιά εκεί κάνουν μία τίμια προσπάθεια, το γνωρίζω αυτό και θα μπουν στο παιχνίδι χωρίς άγχος, προσπαθώντας να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οπότε εμείς θα πρέπει να δείξουμε τον επαγγελματισμό μας και να πάρουμε τη νίκη.