Στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες στάθηκε ο Κώστας Καπετανίδης, μετά τη νίκη του Φοίνικα Σύρου ONEX επί του Φίλιππου Βέροιας με 3-0. Ο ακραίος του Φοίνικα έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο ματς, μιας και οι φιλοξενούμενοι χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν έπαιξαν πιο ελεύθερα, ο Φοίνικας παρόλα αυτά έδειξε αγωνιστική ανωτερότητα και ωριμότητα και στα κρίσιμα σημεία εξασφάλισε τη διαφορά που ήθελε.

Ο Κώστας Καπετανίδης είπε αναλυτικά: Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς γιατί θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσε να χαθεί κάποιο σετ γιατί δεν μπορούσαμε να παίξουμε τόσο συγκεντρωμένα, λόγω διαφορετικού επιπέδου της κάθε ομάδας. Η Βέροια κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια με το υλικό που έχει, αλλά δεν μπορεί να μη δει ο κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα ότι η διαφορά είναι μεγάλη στο επίπεδο στην Α1.

Παρόλα αυτά πιστεύω δείξαμε συγκέντρωση σε αρκετά σημεία του ματς και είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό. Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι πιο συγκεντρωμένος, ειδικά στην υποδοχή στο α’ σετ, παρόλα αυτά είμαστε άνθρωποι. Η Βέροια δεν είχε κάτι να χάσει, παίζανε χωρίς άγχος τα παιδιά, οπότε έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κλέψουν κάποιο σετ από εμάς. Εμείς ωστόσο δείξαμε αγωνιστική ανωτερότητα και ωριμότητα και στα κρίσιμα σημεία πήραμε τη διαφορά που θέλαμε.

Σχολιάζοντας τη προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο ακραίος του Φοίνικα υπογράμμισε: Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια, δίνουμε μεγαλύτερη βάση εκεί, ανυπομονούμε λοιπόν για το ματς και περιμένουμε την Τετάρτη.

Μιλενκόσκι: Θέλαμε να ξεκουράσουμε τη βασική επτάδα ενόψει του ΠΑΟ

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι, σχολίασε για το παιχνίδι ότι ο Φίλιππος πάλεψε και παρόλο που ο Φοίνικας δεν έπαιξε τόσο καλά, κέρδισε εύκολα. Ήξεραν ότι ο Φίλιππος θα ερχόταν με τη «δεύτερη» ομάδα και καθώς ακολουθεί την Τετάρτη ένα σημαντικό παιχνίδι, ήθελαν και αυτοί με τη σειρά τους να ξεκουράσουν κάποιους παίχτες, χωρίς να κάνουν αλλαγές και διατηρώντας μια σταθερή 7αδα παιχτών καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανέφερε ότι ο Φοίνικας θα προσπαθήσει να παίξει το «δικό του βόλεϊ» παρά το γεγονός ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με μια καλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, σχολίασε, έχει έναν καλό ρυθμό από τα συνεχή δυνατά παιχνίδια εν αντιθέσει με τον Φοίνικα που έπαιξε το τελευταίο δυνατό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πριν ένα μήνα. Το προσεχές διάστημα, ωστόσο, με τους συνεχείς αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και league cup, θα βοηθήσει στο να ξαναβρεί η ομάδα έναν ανταγωνιστικό ρυθμό.

Χριστοφορίδης: Εμείς έχουμε μόνο τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και ίσως και λίγο τσαμπουκά

Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας, Τάκης Χριστοφορίδης, είπε με τη σειρά του: Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γιατί ταξιδεύουμε από χθες το βράδυ. Ξεκουραστήκαμε λίγο το μεσημέρι και αυτό που είπα πριν το παιχνίδι ήταν να το χαρείτε. Από κει και πέρα είναι να μπεις μέσα και να παίξεις, κι ας χάσεις. Να δώσεις ό,τι μπορείς. Επειδή έχουμε νέα παιδιά και επειδή λείπανε οι δύο μας ακραίοι και ο ένας μας ο πασαδόρος, βάλαμε υποχρεωτικά κάποια άλλα παιδιά να παίξουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό το κάνω πάντα, παίζω και εγώ μαζί τους, γιατί δεν γίνεται να παίζουν αυτοί και εγώ να κάθομαι να τους κοιτάω. Δεν έχω κανένα παράπονο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Όσον αφορά το μέλλον του συλλόγου, δεν βλέπω τίποτα, δεν βλέπω μέλλον. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Έχω τις εντολές από τ