Μπορεί η απόδοση ορισμένων παικτών του Φοίνικα Σύρου ONEX να υπήρξε σπουδαία, η ήττα όμως από τον Παναθηναϊκό δεν “έφερε” κάποιον εξ αυτών στην Dream Team της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Αντιθέτως οι “πράσινοι” Μπραμ Βαν ντε Ντρις και Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος συμπεριλήφθησαν στους κορυφαίους της αγωνιστικής, MVP της οποίας αναδείχθηκε ο πολύπειρος πασαδόρος του Φίλιππου Βέροιας, Κώστας Προύσαλης. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ.

Ο Κώστας Προύσαλης παρότι είχε να διαχειριστεί 39% τέλεια υποδοχή μοίρασε άριστα το παιχνίδι ανεβάζοντας στο 47% την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Βοήθησε τα μέγιστα με το σερβίς και στο μπλοκ. Σημείωσε 6,5 επίδοση στη συνολική βαθμολογία του index. Επίσης σημείωσε και 3 πόντους όλους από επίθεση στις 5 προσπάθειες που έκανε.

Ο Κώστας Προύσαλης μπήκε στο κλειστό κλαμπ των αθλητών που έχουν 5 διακρίσεις MVP Βίκος Cola στην καριέρα του οι 4 εκ των οποίων με διαφορετικές ομάδες. Αυτή ήταν η πρώτη ως αθλητής του Φιλίππου Βέροιας. Εχει δύο διακρίσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ (την 8η αγωνιστική της σεζόν 2000-01 και την 5η αγνωιστική της σεζόν 2002-03), μία ως παίκτης του Ολυμπιακού (την 1η αγωνιστική της σεζόν 2014-15) και μία με τον Ηρακλή (την 20η αγωνιστική της σεζόν 2017-18).

Η DREAM TEAM ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ A ΦΑΣΗΣ VOLLEY LEAGUE 2021-22

MVP ΒΙKOΣ COLA: Κώστας Προύσαλης (Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας)

Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας)

Διαγώνιος: Μπραμ Βαν ντε Ντρις [Βέλγιο] (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ακραίοι: Πάβλε Πέριτς [Σερβία] (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Λίμπερο: Αναστάσιος Σωνάκης (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)

Κεντρικοί: Ιβάν Μιχάλι (Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Ανδρέας Ανδρεάδης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-22
Α΄ΦΑΣΗ
1η αγωνιστική: Ιερεζουέλο Ράιντελ Αγκίρε [Κούβα] (Πασαδόρος – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
2η αγωνιστική: Αντρέ Μπράουν [Καναδάς] (Κεντρικός – Π.Α.Ο.Κ.)
3η αγωνιστική: Βάργκας Πελεγκρίν Πουέρτο Ρίκο] (Ακραίος – Ο.Φ.Η.)
4η αγωνιστική: Κώστας Προύσαλης (Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας)