Η προβολή της Σύρου… μεγαλύτερη από τη νίκη στο ΟΑΚΑ (Φωτογραφίες)

Του: Αντώνη Σολάρη

Έχουν ακουστεί τα μύρια όσα για τον Φοίνικα Σύρου. Καλά και άσχημα. Ναι, η ομάδα κρατιέται στην μεγάλη κατηγορία και κάποιοι συμπατριώτες μας δίνουν τα ωραία τους χρήματα είτε σαν χορηγοί με την διαφήμιση της επιχείρησής τους, είτε σαν φίλαθλοι με το διαρκείας ή το απλό εισιτήριο.

Κάποιοι άλλοι αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να “τρέξουν” όλο αυτό τον Οργανισμό που λέγεται Φοίνικας Σύρου Onex, προκειμένου να μην λείψει τίποτα από τους προπονητές και τους παίκτες και ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν αποφάσεις δύσκολες και πολλές φορές κόντρα στην λογική. Όμως όπως λέει και η παροιμία “όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος….”

Μέχρι τότε η κριτική από τους κριτικούς πάει σύννεφο. Από την κριτική όμως μέχρι να αμφισβητούν ότι η παρουσία του Φοίνικα Σύρου Onex στα σαλόνια του βόλεϊ προβάλλει την Σύρο στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερο αυτό είναι άδικο και για άλλη μια φορά η τηλεοπτική εικόνα τους απέδειξε το αντίθετο.

Πιστεύω ότι το κέρδος της Σύρου από αυτές τις τηλεοπτικές μεταδόσεις είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από την χθεσινή νίκη του Φοίνικα Σύρου Onex και θα τολμούσα να πω μια ανταπόδοση της ομάδας στην κοινωνία της Σύρου και τους χορηγούς… όπως το ίδιο συμβαίνει και στις δύο άλλες κορυφαίες ομάδες των Κυκλάδων τον Πανναξιακό ΑΟΝ και τον Α.Ο Θήρας που προβάλλουν τη Νάξο και την Σαντορίνη αντίστοιχα.

Η τηλεοπτική μετάδοση διανθίστηκε στα led που ήταν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο με εικόνες από την Σύρο και το λογότυπο Visit Syros και το είδε όλος ο κόσμος από την δορυφορική ΕΡΤ. Η προβολή αυτή όμως δεν εξασφαλίζεται όταν οι ομάδες βρίσκονται στην ανυποληψία αλλά όταν διεκδικούν τίτλους και ο Φοίνικας Σύρου για άλλη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί αν όχι φέτος (θέλω να παραμείνουμε προσγειωμένοι) τα επόμενα χρόνια με την στήριξη της Οnex, της City Insurance της Περιφέρειας του Δήμου, των χορηγών και των φιλάθλων να τους κατακτήσει.

Δείτε παρακάτω την τεράστια διαφήμιση της Σύρου μας, που έρχεται ΜΟΝΟ όταν η ομάδα βάζει υψηλούς στόχους και όχι με μια απλή συμμετοχή.