«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο»

Ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Onex  Γιάννης Ορφανός μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για την απόφασή του να έρθει στη Σύρο, αλλά και για την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Κορονοϊού…

Στον: Σταύρο Μαυράκη

«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο»

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου – ONEX Γιάννης Ορφανός μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την απόφαση του να έρθει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για λογαριασμό του «Πειρατικού».

Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 1-3 επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων και επέστρεψε στο νησί ώστε να προετοιμάσει τους παίκτες του για το Final four του κυπέλλου Ελλάδος. Οι εξελίξεις όμως τον πρόλαβαν καθώς μετά την αρχική αναβολή του final four, σειρά είχε και το πρωτάθλημα της Volley league. Τώρα τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του βρίσκονται στην αναμονή καθώς περιμένουν να δουν τι θα γίνει κι αν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Volley league. Σίγουρα βρισκόμαστε σε μία περίοδος πρωτόγνωρη για όλους, κι αυτό φαίνεται κι από στάση όλων των ομάδων. Τίποτα δεν κινείται και κανείς δεν μπορεί να αναφέρει το παραμικρό. Το σίγουρο είναι κι αυτό μας το ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Ορφανός, πως οι ομάδες θα είναι τελείως διαφορετικός με αυτές που ξέραμε σε περίπτωση που θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Αυτό γιατί η διακοπή θα είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με την περίοδο που θα έχουν οι ομάδες στη διάθεσή τους να προετοιμαστούν.

Τώρα ο κ. Ορφανός μας μίλησε για την απόφασή του να έρθει στον Φοίνικα Σύρου-ONEX και μάλιστα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή.

«Όσον αφορά την απόφασή μου να έρθω στην Σύρο ήταν πολύ γρήγορη. Αυτό γιατί λίγες ημέρες μετά την παραίτησή μου από τον Ηρακλή, ήρθε η πρόταση από τον Φοίνικα. Δεν χρειάστηκε και πολύ να το σκεφτώ, καθώς η ομάδα της Σύρου έχει τη δική της ιστορία στο χώρο του Βόλεϊ. Ο Φοίνικας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Volley league, διεκδικεί κάθε χρόνο μία από τις υψηλές θέσεις και νομίζω ότι ήταν μία εύκολη απόφαση. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Ήθελα κάποια στιγμή στην καριέρα μου να βρεθώ στον Φοίνικα και να συνεργαστώ με την ομάδα της Σύρου. Η επιθυμία μου αυτή τελικά έγινε πραγματικότητα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, όμως αυτό θα το δούμε παρακάτω. Βρεθήκατε στη Σύρο σε μία αρκετά δύσκολη περίοδο για τον Φοίνικα, καθώς αυτό συνέβη μετά την αποχώρηση του Ράτκο Παβλίσεβιτς και λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του final four του Κυπέλλου Ελλάδος. Παράλληλα στο παιχνίδι που ακολούθησε η ομάδα έδειξε να μην επηρεάζεται απ’ αυτήν την αλλαγή.

«Τους περισσότερους Έλληνες αθλητές του ήξερα και προσωπικά και οι ξένοι είναι άκρως επαγγελματίες. Έτσι όλα ήταν πιο εύκολα, δηλαδή να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και από την πλευρά μου να περάσω κάποια πράγματα που ήθελα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να αλλάξω κάποιες μικρές λεπτομέρειες, γιατί στην πραγματικότητα οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και στο ρόστερ τους έχουν αθλητές αξίας, δεν έχεις και πολλά πράγματα να αλλάξεις και να διορθώσεις. Έτσι, οι αλλαγές που χρειάστηκαν να γίνουν ήταν λίγες και όλοι προσαρμόστηκαν αμέσως».

Για εσάς όμως η αλλαγή νομίζω ότι ήταν… μεγαλύτερη καθώς ήσαστε σε μία ομάδα η οποία ήταν χαμηλά στην βαθμολογία, αν και ο Ηρακλής έχει τη δική του ιστορία στο Βόλεϊ και ήρθατε σε μία ομάδα που είναι εντός τετράδας, αλλά και είχε μπροστά της ένα final four κυπέλλου. Πως από την πλευρά σας προετοιμαστήκατε ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις μία ομάδας όπως ο Φοίνικας.

«Αυτός είναι και ένας λόγος για να συμφωνήσεις αμέσως, καθώς έρχεσαι σε μία ομάδα η οποία είναι μέσα στην τετράδα, μέσα στο final four του κυπέλλου και πάντα διεκδικεί μία καλή θέση. Αυτός είναι και ο λόγος που με έκαν