Μετά από αγωνιστική αδράνεια περίπου 20 ημερών, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19, ο Φοίνικας Σύρου ONEX επιστρέφει, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Volleyleague στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα.

Η επαναφορά γίνεται στο προσεχές παιχνίδι με τον Μίλωνα, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, 17:00, όπου όπως τόνισε ο πασαδόρος της ομάδας, Μάρκος Γαλιώτος, ο στόχος είναι το τρίποντο και μόνο αυτό.

Σχολιάζοντας αρχικά την αποχή από την αγωνιστική δράση ο Μάρκος Γαλιώτος υπογράμμισε: Σταματήσαμε για περισσότερες από 20 μέρες την αγωνιστική δράση και ενώ φοβόμουν το πώς θα επανερχόμασταν, ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα πολύ δυναμικά, κάναμε μία μίνι προετοιμασία πολύ σκληρή και χαλαρώνουμε τις τελευταίες δύο μέρες ώστε να ξεκουραστούμε.

Η ομάδα είναι σε πολύ κατάσταση, την Πέμπτη κάναμε και ένα μίνι φιλικό μεταξύ μας στην προπόνηση και είδαμε ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, ότι προσπαθούμε για κάθε πόντο, οπότε θα φανεί στο γήπεδο την Κυριακή, οπου επιδιώκουμε την καθαρή νίκη. 

Αναφορικά με το πρώτο παιχνίδι στον Α’ γύρο, όπου ο Φοίνικας είχε δυσκολευτεί στην έδρα του Μίλωνα, επικρατώντας τελικά με 3-2, ο πασαδόρος της ομάδας έκρινε ότι “πρέπει να μπούμε πιο αποφασισμένοι γιατί ο Μίλωνας είναι μία ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά και κυνηγάει βαθμούς σε όλους τους αγώνες, οπότε άμα μπούμε συγκεντρωμένοι από τη αρχή και είμαστε αποτελεσματικοί, θα κερδίσουμε”.