Τον κανόνα που θέλει τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ επιβεβαίωσαν για ακόμα ένα παιχνίδι ΑΟΠ Κηφισιάς και Φοίνικας Σύρου/ONEX, με την ομάδα μας να εξασφαλίζει τελικά τη νίκη και να αποκτά σημαντικό προβάδισμα για τα ημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Παρότι στο πρώτο σετ η ομάδα “έκανε περίπατο”, τα δύο επόμενα εξελίχθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών και σπασμωδικών κινήσεων, με αποτέλεσμα η Κηφισιά να επιβάλλει τον ρυθμό της και να προηγηθεί 2-1.

Οι αλλαγές ωστόσο που έκανε ο Φούλβιο Μπερτίνι απέδωσαν καρπούς, μιας και οι Παπαδόπουλος και Παπαλεξίου προσέφεραν φρέσκο αέρα και λύσεις σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα, οι οποίες σε συνδυασμό με τον ηγετικό Τζούριτς, τον αποτελεσματικό Φράγκο και τον εκρηκτικό Ιερεζουέλο, οδήγησαν την ομάδα μας στη νίκη με 3-2.

Το επαναληπτικό παιχνίδι της Α’ φάσης του League Cup Νίκος Σαμαράς θα γίνει στην Ερμούπολη, το Σάββατο 13/11.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα μέχρι το 6-6. Από κει πέρα ο Ράιντελ Ιερεζουέλο από τη θέση του σερβίς πίεσε εξαιρετικά την άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Φοίνικας να φτάσει στο +6 (9-15). Η Κηφισιά έβγαλε αντίδραση φτάνοντας τη διαφορά στους δύο πόντους (19-21), ωστόσο η πίεση στο σερβίς (4 άσοι), σε συνδυασμό με το αποτελεσματικό μπλοκ (5 μπλοκ) εξασφάλισαν στην ομάδα μας την κατάκτηση του πρώτου σετ με 20-25.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ, με την Κηφισιά να επιβάλλει τον ρυθμό της, δημιουργώντας από την αρχή προβάδισμα, το οποίο κράτησε και κατά περιόδους διεύρυνε, μέχρι και το +9 (13-8, 15-10, 17-11, 21-13, 23-14). Το μπλοκ, το δυνατό χαρτί του Φοίνικα στο πρώτο σετ, δεν φάνηκε να λειτουργεί στο δεύτερο, τουναντίον έγινε “όπλο” στα χέρια των γηπεδούχων, οι οποίοι έβαλαν “στοπ” πέντε φορές στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ισοφαρίζοντας σε 1-1, παρά τις αλλαγές του έκανε ο Μπερτίνι (Μίλης, Παπαδόπουλος) για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Η Κηφισιά μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο τρίτο σετ εξασφαλίζοντας και πάλι προβάδισμα (5-1, 7-3, 13-7, 16-10, 22-12) με τους παίκτες του Φοίνικα να δυσκολεύονται στην υποδοχή, κάτι που κατ’ επέκταση δημιουργούσε προβλήματα και κοντά στο φιλέ. Τα πολλά λάθη και οι αναποτελεσματικές επιθέσεις των παικτών του Φούλβιο Μπερτίνι δεν επέτρεψαν στην ομάδα να μειώσει τη διαφορά, ενώ και σε αυτό το σετ οι αλλαγές (Παπαλεξίου, Καπετανίδης) δεν απέφεραν αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ανατρέψει το σκορ.

Και ενώ στα προηγούμενα σετ η κυριαρχία είτε της μίας είτε της άλλης ομάδας ήταν ξεκάθαρη, στο τέταρτο τα πράγματα ήταν πολύ πιο ισορροπημένα. Παρά το προβάδισμα που για ακόμα ένα σετ εξασφάλισε η Κηφισιά (3-1, 4-3, 8-6, 11-10), τα εκρηκτικά καρφιά του Ιερεζουέλο, τα απανωτά μπλοκ των Τζούριτς και Παπαλεξίου και η σταθεροποίηση στην άμυνα, έφεραν τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ (12-14, 17-19, 19-22) και το παιχνίδι στα ίσια (2-2).

Με την ψυχολογία της ομάδας μας να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη, το τάι μπρέικ εξελίχθηκε σε επίδειξη δύναμης. Χρειάστηκε να πάει ο κουβανός πασαδόρος στη γραμμή του σερβίς για να αποσυντονίσει εντελώς την άμυνα των γηπεδούχω